Sofia Arvidsson lägger av

Sofia Arvidsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Sofia Arvidsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Sofia Arvidsson lägger av. Efter ett år med en ranking kring 300 finns inte motivationen kvar.

– Har man varit på en viss nivå är det där man vill vara och då är det inte lätt att spela de mindre tävlingarna och möta de som är på väg upp och som inget hellre vill än att slå mig, säger Arvidsson till Hallandsposten.

2006 nådde Arvidsson sin bästa ranking, 29. Hon vann WTA-turneringen i Memphis det året, och året innan hade hon spelat sin första WTA-final i Quebec. Och det var i Memhis hon lyckades bäst. Hon vann den tävlingen även 2012 och var också i final där 2010.

Utförsbacken på karriären inleddes 2013. Fram till september höll sig Arvidsson kvar på topp 100, men hade då förlorat väldigt många matcher under året. 2014 blev ett år utan riktig tanke hur hon skulle kunna ta sig tillbaka, motivationen fanns inte där. Idag är hon rankad 320.

– När jag satt på flyget till Paris och Franska öppna i fjol kände jag att det inte längre spelade någon roll. Och att inte brinna för att spela en Grand Slam-turnering – då är det något som inte stämmer. Samtidigt ville jag inte ta något förhastat beslut för tennisen har ju varit mitt liv och jag har spelat på heltid sedan jag var 16 år, säger Arvidsson i Hallandsposten.

1 KOMMENTAR

  1. Tråkigt men väntat. Det har känts som att hon inte har kunnat slå någon motståndare under nästan hela året.
    Men det glömmer vi tycker jag och applåderar en god karriär. Johanna Larsson har väl exempelvis ännu inte kommit över Sofias toppnotering på rankingen? Vilket vi förstås hoppas ska kunna hända

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 38 | Hur följs en svensk succévecka upp?

Hur blir Rebecca Petersons reaktion efter första WTA-titeln? Kan Markus Eriksson ta med sig positiv energi från Davis Cup till challengern i Biella?

Historisk seger för Rebecca Peterson

Vann karriärens första WTA-titeln i Nanchang i Kina.

Fanny Östlund vann W15 Kairo

Tredje ITF-titlen i karriären.

Davis Cup: Sverige-Israel 3-1

Avgörs i Kungliga tennishallen fredag och lördag.

Vecka 37 | Rebecca Peterson seedad i WTA Nanchang

Förutom Davis Cup riktas vårt fokus mot Asien denna vecka.