Stabil Ymer framme i challengerkvartsfinal igen

0
Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/Swetennis)
Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/Swetennis)

Efter två tresetare i italienska Cordenons är Elias Ymer framme i årets sjätte challengerkvartsfinal. Där möter Ymer den 339-rankade överraskningen Gianluigi Quinzi.

Den 20-åriga italienaren slog tredjeseedade Leonardo Mayer och även om argentinaren haft ett svagt 2016 så är det ett resultat som inger respekt.

Ymer har fått slita en del för sina segrar hittills. I första omgången blev det seger efter tre set mot den på uppåtgående Zdenek Kolar. Ymer vann efter tiebreak i skiljeset, efter jämna 7-5.

Idag blev det också tre set mot 244-rankade Lorenzo Giustino efter 6-2, 3-6, 6-1.

Sex kvartsfinaler eller bättre, jämfört med tre ifjol. 20-9 i matcher i år mot 14-15 under 2015. Nog syns det klart och tydligt att Elias Ymer höjt sig en nivå, blivit stabilare med en högre lägstanivå.

Rosenholms kvartsfinal bästa svenskresultat

Patrik Rosenholm gick till kvartsfinal i futuretävlingen i Helsingfors, men där tog det stopp mot österrikaren Peter Goldsteiner. Det blev 6-4, 5-7, 6-2 för 961-rankade Goldsteiner.

I samma turnering försvann Daniel Appelgren i den andra omgången efter klar förlust mot dansken Torpegaard.

Munozova i kvartsfinal i Egypten

Sharm El Sheikh brukar vara en spelplats där svenskorna gör bra resultat. Anette Munozova tog sig fram till till säsongens andra kvartsfinal i en 10000-dollars efter seger mot indiskan Baluu i två raka set. Munozova inledde veckan med att slå fjärdeseedade Alice Bacquie och den 530-rankade fransyskan är den bäst rankade som Munozova slagit i år.

Munozova möter en relativt okänd tyska utan rankingpoäng, Verena Gantschnig, i kvartsfinalen.

Fanny Östlund föll i andra omgången mot Ioana Pietroiu. Rumänskan vann turneringen i Sharm El Sheikh förra veckan och har en rad finalplatser här. Det var just Pietroiu som Jacqueline Cabaj Awad slog i sin final i juli.

 

 

Föregående artikelCollegespelare samlade i Trelleborg – Simon Freund vann
Nästa artikelUppgiven Ymer sänktes av 339-rankade Quinzi

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här