Stockholm Ladies: 15 svenskor med i Näsbypark

Anette Munozova (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Anette Munozova (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Idag drar 10000-dollarsturningen hos Näsbyparks TK igång. 15 av 32. Nästan hälften av spelarna i startfältet är svenskor.

Åtta finns på övre halvan och där blir det två derbyn och garanterat är två svenskor vidare till andra omgången. Sandra Örtevall-Fanny Östlund och Rebecca Gustafson-Paulina Wulcan möts. De två sistnämnda kvalade in till turneringen.

För Anette Munozova är det hemmaplan och hon lär möta en revanschsugen danska i Emilie Francati, som gjorde en sämre insats förra veckan i Djursholm.

Det är inte varje dag vi ser två så unga spelare i startfältet som 14-åriga Maria Petrovic och 15-åriga Caijsa Hennemann.

På övre halvan finns också Mirjam Björklund som fick sjätteseedade Shoshyna i första omgången. Den ett år äldre ukrainskan har testat spel i 25000-dollars i år utan större lycka, men det blir en rejäl utmaning för Björklund.

På undre halvan hittar vi finalparet från Djursholm. 15-åriga Swiatek vann finalen mot Andrei. De kan komma att mötas i en semifinal.

En annan ung polska, Chwalinska, möter Julia Rosenqvist. Wild card tilldelades också Hilda Melander, som möter kroatiskan Lekaj. Det är en spelare som förmodligen har betydligt bättre kapacitet än hennes ranking säger, för Lekaj har varit borta mycket i år.

Cornelia Lister möter den yngre av systrarna Schmiedlova. 19-åriga Kristina har inte kommit lika långt i sin karriär men är rankad 453.

Julita Saner (1999) och Alexandra Viktorvitch (2000) kvalade också in och visar att återväxten är god, men här möter de ett par spelare som ska vara betydligt vassare och mer rutinerade.

Ett derby har vi också på undre halvan då Brenda Njuki möter Paulina Milosavljevic.

Singel

2016-10k-nasbypark-singel

Dubbel

2016-10k-nasbypark-dubbel

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.