Stockholm Ladies: 15 svenskor med i Näsbypark

13
Anette Munozova (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Anette Munozova (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Idag drar 10000-dollarsturningen hos Näsbyparks TK igång. 15 av 32. Nästan hälften av spelarna i startfältet är svenskor.

Åtta finns på övre halvan och där blir det två derbyn och garanterat är två svenskor vidare till andra omgången. Sandra Örtevall-Fanny Östlund och Rebecca Gustafson-Paulina Wulcan möts. De två sistnämnda kvalade in till turneringen.

För Anette Munozova är det hemmaplan och hon lär möta en revanschsugen danska i Emilie Francati, som gjorde en sämre insats förra veckan i Djursholm.

Det är inte varje dag vi ser två så unga spelare i startfältet som 14-åriga Maria Petrovic och 15-åriga Caijsa Hennemann.

På övre halvan finns också Mirjam Björklund som fick sjätteseedade Shoshyna i första omgången. Den ett år äldre ukrainskan har testat spel i 25000-dollars i år utan större lycka, men det blir en rejäl utmaning för Björklund.

På undre halvan hittar vi finalparet från Djursholm. 15-åriga Swiatek vann finalen mot Andrei. De kan komma att mötas i en semifinal.

En annan ung polska, Chwalinska, möter Julia Rosenqvist. Wild card tilldelades också Hilda Melander, som möter kroatiskan Lekaj. Det är en spelare som förmodligen har betydligt bättre kapacitet än hennes ranking säger, för Lekaj har varit borta mycket i år.

Cornelia Lister möter den yngre av systrarna Schmiedlova. 19-åriga Kristina har inte kommit lika långt i sin karriär men är rankad 453.

Julita Saner (1999) och Alexandra Viktorvitch (2000) kvalade också in och visar att återväxten är god, men här möter de ett par spelare som ska vara betydligt vassare och mer rutinerade.

Ett derby har vi också på undre halvan då Brenda Njuki möter Paulina Milosavljevic.

Singel

2016-10k-nasbypark-singel

Dubbel

2016-10k-nasbypark-dubbel

Föregående artikelSå såg det ut när Söderlund besegrade Groth
Nästa artikelSportchefen lämnar sin post

13 KOMMENTARER

 1. Det lär inte se särskilt bra ut den här veckan tyvärr, svårare klass på turneringen och våra två bästa från förra tian är inte med. Tre är garanterat vidare tack vare svenskmöten, men sedan måste alla överprestera för att vinna.

  Och det gjorde ingen idag. Lister förlorade som vanligt en jämn tresetare (hur många gånger nu?), Petrovic och Hennemann gjorde bra insatser för sin ålder mot bra motstånd, men man kan inte direkt klandra dem för att de förlorade i slutändan. Bra erfarenhet. Faktiskt förvånande hur jämn Petrovic var ändå med Sugnaux.

  Rosenqvist blev.. skadad? Eller vad kan ha hänt? Märks att hon ville försöka vinna andra set och sedan kanske vila sig och se om hon kan spela nästa dag men nej, 6-8 i tiebreak så otur igen. Efter det bröt hon direkt och därmed också Björklund ute i dubbeln. Inte roligt för Julia som åkte direkt i båda turneringarna.

  Ser svårt ut imorgon också… jag vet inte vem man ska hoppas på. Björklund kanske kan spela bättre än sist. Viktorovitch är i form och kanske kan hon ändå störa Njiric som inte är någon jämn spelare..? Melander vet man ju inte var hon står riktigt, möter svår motståndare. Men känns som vi får vara glada om någon går till kvarten ens. Kvalet var enklare, men huvudturneringen svårare.

  Malqvist och Awad vidare åtminstone utanför Sverige. Men Malmqvist förlorar nog nu mot svårt motstånd och imponerade inte direkt i sin seger mot lätt motstånd. Peterson har en lottning i USA som skulle kunna ta henne till kvarten, där hon i så fall lär möta Kayla Day som vann förra turneringen.

 2. Tisdagens resultat från första omgången:

  Isabella SHINIKOVA (BUL) [1] 7-5 6-4 Dominique KARREGAT (NED)
  Paulina WULCAN (SWE) 6-0 6-1 Rebecca GUSTAFSON (SWE)
  Tess SUGNAUX (SUI) [4] 7-5 6-4 Maria PETROVIC (SWE)
  Andrea KA (CAM) 6-1 6-1 Natalia BELOVA (RUS)
  Romy KOELZER (GER) 6-1 3-6 6-2 Caijsa Wilda HENNEMANN (SWE)
  Maja CHWALINSKA (POL) 4-6 7-6(6) Retired Julia ROSENQVIST (SWE)
  Kristina SCHMIEDLOVA (SVK) [3] 4-6 7-5 6-3 Cornelia LISTER (SWE)
  Dea HERDZELAS (BIH) [2] 6-1 6-2 Aleksandra VOSTRIKOVA (RUS)

 3. Tack för länken, rätt mycket stolpe ut kan jag tycka.

  Följde länken till denna intervju med Celik:

  https://www.youtube.com/watch?v=NmxRgElNw0Q

  De snackar om att herrtennisen får för mycket mediatäckning i förhållande till damtennisen trots att damtennisen är starkare. Inget Stockholm Open för tjejerna t.ex. Kan ju bara hålla med.

 4. 5-seedade Njiric lämnade återbud och Alexandra Viktorovitch fick en enkel match mot lucky losern Angelina Melik. Så kan det gå.

  • Ja, även Melander fick en livlina och går vidare.

   Men tyvärr var Björklund ganska chanslös. Ingen svenska har vunnit över annat än andra svenskor än så länge och frågan är om det ändras i andra omg.

   Njuki möter andraseedade, Östlund förstaseedade, Melander tredjeseedade, Viktorovitch möter finalisten Andrei. Det är upp till Munozova att slå Francati, så får vi en svenska i kvarten. Annars måste de andra göra riktigt bra matcher.

 5. Cabaj Awad till semi i Norge efter relativt enkel seger mot 338-rankade och andraseedade Honcova. Hon har tagit ett kliv i sin tennis på sistone och kan nu slå de här bättre 10K-spelarna. Sekulic i semin.

 6. Vore kul om JCB kan fortsätta så här och bryta sig ur gruppen av svenskor som ligger rankade 500-1000 och börja fylla gapet mot våra tre bästa!

 7. Så Paulina Wulcan stod för en överraskande skräll och slog Francati för att bli enda svenska till kvarten. Njuki hade lite otur som skadades/blev sjuk, och Viktorovitch spelade faktiskt i stort sett helt jämnt med 12 år äldre finalisten Andrei. 10-12 i tiebreak i andra set, tänk om hon vunnit där… kunde ha blivit en praktskräll. Våra tre bästa 16-, 15-, och 14-åringar Viktorovitch, Hennemann och Petrovic imponerade dock i sitt första ITF-spel. Bra att ta med sig till juniorspelet.

  Men många jämna matcher de förlorat svenskorna, och en del där de tvingats bryta. Inte haft turen på sin sida. Melander har långt kvar till där hon var innan skadan och jag hade gärna sett Allgurin spela, men får bli vid senare tillfälle.

 8. Vilken skräll av Wulcan!
  Madaras tog också en fin skalp mot Reinwein.
  Madaras är en spelare som jag tror kan gå långt.

 9. Peterson utklassad av Karantcheva efter att bara vunnit 16 poäng i egen serve.
  Hon har stått stilla i år.
  Långt kvar till topp 100.

 10. Jag tycker hon har blivit lite jämnare, men synd med skadan när hon var i så bra form och mentalt positiv. Hon var bara 19 platser från topp 100 tidigare i år så att… så långt ifrån är det inte. Tänk på att första-, andra-, och tredjeseedade åkte i första omgången i den här tävlingen och de är ju bättre rankade än Rebecca. Det är många som kan slå varandra på den nivån.

  Karatancheva var den som pressade vinnaren av förra veckans turnering, Kayla Day, mest av alla och kunde lika gärna vunnit (nu blir det returmatch). Så hon verkar vara i rätt bra form, men man önskar ju att Peterson kan vara med mer. Två stora förlustmatcher nu och utslagen i dubbeln direkt i båda turneringarna. Semifinal i förra veckan räcker nog inte för att slå sitt facit från förra året i de här USA-tävlingarna.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här