Succén fortsätter – Söderlund i semifinal

söderluns2

Två skrällar i går. En ny i dag. 19-årige Carl Söderlund spelar sin livs tennis och är klar för semifinal i Båstad Challenger. 

Carl Söderlund hade två futuretitlar som bästa meriter när han fick wildcardet till årets andra challengerturneringen på svensk mark. Friplatsen har den 611-rankade stockholmaren förvaltat på bästa sätt så här långt. Efter segrar mot Sverigetvåan Lindell och 133-rankade Thomas Fabianno under gårdagen väntade den tidigare 48-rankade Daniel Gimeno-Traver i torsdagens kvartsfinal.

Det etablerade spanjoren började bäst. Trots att Söderlund lyckades bryta tillbaka och åtgärda den dåliga starten i slutet av setet var Gimeno-Traver vassast och vann det första setet med 7-5. Dock skulle inte svensken ge upp. Efter att ha brutit spanjoren omgående i andra kunde Söderlund ta hem setet med klara 6-1.

Svensken fortsatte på samma spår i det tredje setet. Söderlund bröt fram till 3-2 och lyckades därefter hålla sin serve. Segern betyder semifinal i sin första challengerturnering för Söderlund. Vinsten betyder även 33 ATP-poäng som tar svensken upp till en plats bland de 470 bästa i världen.

I morgon väntar Roberta Carballes Baena som besegrade Henri Laaksonen med 6-3, 6-3.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.