Succén fortsätter – Söderlund i semifinal

0

söderluns2

Två skrällar i går. En ny i dag. 19-årige Carl Söderlund spelar sin livs tennis och är klar för semifinal i Båstad Challenger. 

Carl Söderlund hade två futuretitlar som bästa meriter när han fick wildcardet till årets andra challengerturneringen på svensk mark. Friplatsen har den 611-rankade stockholmaren förvaltat på bästa sätt så här långt. Efter segrar mot Sverigetvåan Lindell och 133-rankade Thomas Fabianno under gårdagen väntade den tidigare 48-rankade Daniel Gimeno-Traver i torsdagens kvartsfinal.

Det etablerade spanjoren började bäst. Trots att Söderlund lyckades bryta tillbaka och åtgärda den dåliga starten i slutet av setet var Gimeno-Traver vassast och vann det första setet med 7-5. Dock skulle inte svensken ge upp. Efter att ha brutit spanjoren omgående i andra kunde Söderlund ta hem setet med klara 6-1.

Svensken fortsatte på samma spår i det tredje setet. Söderlund bröt fram till 3-2 och lyckades därefter hålla sin serve. Segern betyder semifinal i sin första challengerturnering för Söderlund. Vinsten betyder även 33 ATP-poäng som tar svensken upp till en plats bland de 470 bästa i världen.

I morgon väntar Roberta Carballes Baena som besegrade Henri Laaksonen med 6-3, 6-3.

 

Föregående artikelSöderlunds jätteskräll: ”Hur glad som helst”
Nästa artikelSöderlund föll – men tröstas med WC

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här