Succévecka för André Göransson – kan vinna 25000-dollars i USA

5
André Göransson (Foto: Erik Nyqvist/SweTennis)
André Göransson (Foto: Erik Nyqvist/SweTennis)

Collegespelaren André Göransson, som i nuläget är utan ranking, har tagit sig till final i futuretävlingen i Berkeley, USA.

Futuretävlingen, som är en 25000-dollars, går på Hellman Tennis Complex. Det är alltså hemmaplan för Cal Tennis, det universitet Göransson hör hemma på.

Så sent som i måndags vann Göransson den helsvenska regionfinalen mot Filip Bergevi och tog sig till inomhusmästerskapen som går i New York i november. Där var han i final förra året som oseedad och slog en rad bra spelare på vägen, tex dansken Mikael Torpegaard.

Göransson gick in i futureturneringen i onsdags och besegrade först 423-rankade Jose Statham, collegespelaren Bjorn Hoffmann i andra omgången, 547-rankade Michael Geerts i kvartsfinalen och idag 502-rankade Lucas Gomez. Finalmotståndare blir 759-rankade Marcos Giron, som ikväll slog förstaseedade Ruben Bemelmans.

Göransson har ingen ITF-titel hittills, men var också i final i dubbel med Sem Verbeek. De mötte förstaseedade Connor Smith/Rhyne Williams och förlorade efter 4-6, 3-6.

Final i dubbel för Thour/Norfeldt

På futuretouren tog sig annars ingen svensk till kvartsfinal eller längre i singel, men i dubbel blev det final i Oslo för David Norfeldt och Robin Thour. De förlorade finalen mot förstaseedade Viktor Durasovic och Lucas Miedler

 

 

Föregående artikelSuccén fortsätter – Ymer-bröderna klara för final
Nästa artikelFörsta ATP-titeln klar – men det finns orosmoln

5 KOMMENTARER

  1. Fantastiskt resultat och ännu ett bevis på den fina utveckling Göransson haft samtidigt som våra landslagsspelare stått stilla. Har skrivit mer om det här på tennistankarna.blogg.se.

  2. Det star ibland att Goransson representerar Sverige (tex ITF) och ibland Brasilien (tex Tennisexplorer). Nan som vet vad som galler?

  3. Blev tyvärr förlust för Göransson trots ledning 5-3 i andra set.
    Det var ändå en fantastisk framgång då Göransson bara vunnit en match på futuretouren tidigare.
    Svenskarnas tresetsstatistik är dock bedrövlig.
    0-9 denna veckan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här