Susanne Celik fortsätter övertyga – vann ny titel i Ystad

5
Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Susanne Celik fortsätter att nå nya milstolpar. Hon levde upp till favoritskapet som förstaseedad i Ystad och finalbesegrade Akgul Amanmuradova med 6-1, 6-3. Celik tappade inte ett enda set på hela veckan.

Titeln är den sjätte i karriären och den fjärde på 25K-nivå. De tidigare titlarna på den nivå har kommit i Asien på hardcourt. Det här var den första på grus och den första i Europa och den var väl egentligen bara en tidsfråga. Inte minst tydde de fina resultaten i hård konkurrens i Grado ($25K, final)  och Brescia ($50K, semifinal) på det.

Celik, som ligger kring 200-strecket, är också inne i en fas tävlingsmässigt där hon inte har många poäng att försvara. Ifjol blev det bara andra omgången i både Ystad och Helsingborg.

Föregående artikelSå nära Wimbledon – Peterson förlorade match och lottdragning
Nästa artikelPålsjö Ladies ($25,000 Helsingborg) – så ser kvalet ut

5 KOMMENTARER

 1. Ja det här var ju mycket enklare än de tidigare tävlingarna hon kom långt i. Men att inte tappa set och dessutom vara så överlägsen i finalen är övertygande. Nu är hon ju verkligen etablerad på den här nivån och vi har tre stora spelare på damsidan.

 2. Jättegrattis till Susanne!
  Vem anade att Kramfors skulle vara det gymnasie som skulle leverera på denna höga nivå!?

  Men, snälla… Lediga platser i 25:an i Helsingborg oxå. Vad händer o varför!?

  • Celiks väg är väldigt intressant. Visserligen topp 5 bland -94:orna som ung, men det var nog få som gissade att hon skulle nå längst några år senare. Men ytterst målmedveten på alla plan och här är det knappast förbundssatsningar som gett resultat. Sedan har vi den andra biten – stöttningen från familj och släkt. Vi kommer vara beroende av det sistnämnda i avsaknaden av ett förbund som kan dra in medel och sponsorer som lyser med sin frånvaro. Man kan tycka vad man vill om det, men det är så sanningen ser ut.

 3. Mats: Det är ju dock bara tre lediga platser. Men om du kollar på 10K-tävlingarna som vi hade nyss så var där inga lediga platser. Kan förklaringen vara att alla inte ids åka till eller prioriterar en 25:a, där de vet att de inte har någon chans ännu? Medan de hellre ställer upp i en 10:a. För vi har ju absolut spelare som skulle kunna fylla de tre platserna annars, men har de någon realistisk chans? Många av de som är med i kvalet har inte ens det.

  Björklund och Ida Jarlskog spelar t.ex. hellre i en juniortävling (G1) inför juniorwimbledon. Det är förståeligt.

  Men sedan är det vissa som har vart på officiellt träningsläger inför de här två tävlingarna, men det är också de som är bäst efter Celik. Kanske borde de haft ett träningsläger även för de som är ännu mer up and coming och fixat resa och sånt för dem. Typ Viktorovitch, Petrovic, Saner, Almborg, Hennemann, Berlin…

  Om jag spånar lite på kvalet så känns det som att Kajsa lär ta sig vidare och det är också den enda givna svenska platsen i huvudturneringen. Därefter bör Njuki ha rätt hyfsade chanser och sen får vi väl vara glada om någon mer går vidare, alla andra slår ur underläge.

  • Sista chansen också för Julia Rosenqvist, som har en kvalplats i nuläget till Wimbledon. Hon tappar så många av sina juniorrankingpoäng att siktet är inställt på seniortennis efter det.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här