Svår lottning för Larsson i Australian Open

0

2016-AusOpen-JoLa

Det blev en svår lottning för Johanna Larsson i Australian Open. Det blev seedat motstånd i första omgången där rumänskan Irina Begu väntar.

De båda har mötts en gång och det var i Seoul i september. Den turneringen, på hardcourt, vann Begu efter att bland annat besegrat Larsson i kvartsfinalen med 6-4, 7-5. Begu var i fjärde omgången ifjol i Melbourne efter att bland annat besegrat Angelique Kerber i första omgången.

31-rankade Begu har spelat en turnering i år, i Shenzen, och då fick hon bryta sin match i andra omgången. Då hade hon en skada i höger knä.

Johanna Larsson bröt en lång förlustsvit ifjol i Australian Open. Då vann hon faktiskt sin första match i Melbourne mot Alla Kudryavtseva, men sedan blev det tvärstopp mot Agnieszka Radwanska.

Spekulerar vi framåt, om Larsson vinner sin första match, så väntar antingen Madison Brengle eller Coco Vandeweghe. Två helt olika spelstilar – Brengle spelar väldigt mjukt och löst medan Vandeweghe lever på sin serve och kraften i slagen.

Och, om det skulle bli spel i tredje omgången, väntar förmodligen Angelique Kerber.

Larsson har två gånger i sin karriär nått tredje rundan i en Grand Slam. 2014 gick hon dit i både Franska Öppna och US Open. En sak är säker och det är att en Johanna Larsson i form kommer kunna slå ur underläge!

Föregående artikelTomt i tanken när Larsson mötte Cornet
Nästa artikelMotståndare sköt bollar mot Windahl – som dock vann

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här