Svensklottningen: Mikael Ymers säsongsdebut dröjer

Mikael Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Mikael Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det är relativt få svenskar i spel den här veckan. Mikael Ymer skulle säsongdebuterat, men lämnade återbud till futuretävlingen i Tyskland.

Christian Lindell finns med i challengern i Bucaramanga i Colombia. Lindell möter åttondeseedade Gastao Elias. Den 25-årige portugisen har varit en stadig challengerspelare i många år, har fyra challengertitlar på grus och har som bäst varit rankad 103 (2013). Elias var med i AO-kvalet i Melbourne, förlust mot Herbert efter tre set och spelade sen challengern i Rio. Där föll han efter tre set i kvartsfinalen mot Facundo Bagnis. Argentinaren Bagnis, som vann sin andra raka challenger i Sydamerika, slog ju Lindell i andra omgången.

Mikael Ymer skulle gjort en intressant debut i Tyskland (futuretävlingen MLP Cup, 25 000-dollars), men pga skada blev det inget kval. Vad och hur allvarligt det är har vi inte fått någon vetskap om.

Markus Eriksson kör sin tredje futuretävling i Tunisien på grus. Det började med en kvartsfinal, men ut i andra omgången i förra veckan. Hur ser det då ut denna vecka? Svårt. Han möter i första omgången 487-rankade Stefano Travaglia. Italienaren var väldigt bra 2014, vann fem futures på grus och spände bågen rejält 2015 då han började året på topp 200. För högt, för ATP- och Challengernivån klarade han inte riktigt men avslutade säsongen med att vinna tre futuretävlingar. Vinnaren där möter förmodligen sjätteseedade Kirill Dmitriev.

Isak Arvidsson tvingas till kval även den här veckan i USA i Weston, Florida. Det krävs fyra vinster på gruset för att ta sig in i huvudturneringen och Isak har klarat de två första omgångarna.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.