Svenskt misslyckande i Paris – Ymer och Lindell utslagna

Elias Ymer  (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Ifjol kvalade båda in till Franska Öppna. Idag blev både Elias Ymer och Christian Lindell utslagna i kvalets andra omgång.

Att det skulle bli svårt för Christian Lindell var inte helt oväntat. 137-rankade Radu Albot var favorit och vann med 6-1, 7-5.

Mindre väntat var att Elias Ymer skulle gå samma väg. Ymer var klar favorit mot 270-rankade Matteo Donati men förlorade efter 2-6, 6-2, 5-7.

Matchen bröts pga regn vid 2-6, 1-1 och när spelet återupptogs såg Ymer ut att kunna vända, men så blev det inte. Den 21-årige italienaren hade chansen att serva hem matchen redan vid 5-3 och hade också matchboll i Ymers serve vid 5-4, utan att kunna stänga matchen.

Ymer var illa ut i alla sina servegem i tredje set och Donati avslutade med att enkelt vinna matchens sista gem i Ymers serve.

Det svänger snabbt. I förra veckan hade Ymer chansen att med en finalvinst i Bordeaux ta sig in på topp 100. Nu har han många poäng att försvara framöver.

Efter att ha missat att kvala in både till Australian Open och Franska Öppna, med ”Fidde” Rosengren som coach på plats, lär frågan diskuteras om hur Ymers coachlösning kommer se ut framöver.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.