Tre svenskar slåss om en plats i huvudtävlingen

Av sex svenskar lyckades tre ta sig vidare till kvalfinal i challengerturneringen i Jönköping. Patrik Rosenholm, Fred Simonsson och Milos Sekulic slåss om en plats i huvudtävlingen under måndagen.  

– Bästa nivån i år, säger Rosenholm som avslutade sin match på ett annorlunda vis. 

LÄS MER: Adaktusson: Man blir nästan beklämd

Förste svensk att ta sig till kvalfinal var Fred Simonsson som vann det första setet med 6-4 mot Mats Moraing, rankad 412. I det andra setet gav tysken upp vid ställningen 4-2 efter problem med ryggen.

– Jag var lite nervös i början men jag kunde slappna av desto längre matchen gick. Jag servade bra och spelade bra från både forehand och backhand tycker jag. En bra insats, säger Fred Simonsson som under måndagen möter 346-rankade Roberto Ortega-Olmedo i kvalfinalen.

Rosenholm avslutade magnifikt 

Näste svensk att bli klar för fortsatt spel var Patrik Rosenholm som vann en tajt match mot Sadio Doumbi med 7-5, 6-7, 6-3, trots en dålig start.

– Jag var lite spänd i början av matchen och var inte riktigt igång. Men jag spelade på och jag bröt tillbaka och kunde sedan vinna det första setet.

Dock tog Doumbi revansch och vann det andra setet. Men i det tredje fick Rosenholm en lysande start och stod för en magnifik avslutning när han servade hem matchen genom att slå fyra raka serveess.

– Jag har aldrig avslutat en match med fyra stycken ess i rad. Det var jäkligt skönt, säger Rosenholm med ett stort leende.

– Det var en bra match. Jag är nöjd med att jag hela tiden försöker att spela aggressivt. Den här nivån har jag inte haft hittills i år så det känns bra.

Madaras pressade Lestienne

I morgondagens kvalfinal möter Rosenholm Dzmitry Zhyrmont som slog ut Carl Söderlund i en tajt match.

Den tredje svensken att ta sig vidare var Milos Sekulic. Stockholmaren besegrade Yannick Hanfmann med 6-4, 6-3. Men nu väntar tufft motstånd för Sekulic i förstaseedade Constant Lestienne. Fransmannen besegrade Dragos Madaras med 4-6, 6-3, 6-3. Svensken hade brakchanser i det andra setet, men den betydligt mer erfarne Lestienne drog till slut det längsta strået mot Madaras.

Det blev heller ingen kvalfinal för Christoffer Solberg. Ryssen Evgeny Karlovskiy besegrades Näsbyparksspelaren med 6-4, 7-6.

Svenska resultat från den andra kvalomgången: 

Milos Sekulic-Yannik Hanfmann (8) 6-4, 6-3

Dragos Madaras-Constant Lestienne (1) 6-4, 3-6, 3-6

Carl Söderlund-Dmitry Zhyrmont 1-6, 6-7

Christoffer Solberg-Evgeny Karlovskiy 6-4, 7-6

Patrik Rosenholm-Sadio Doumbia 7-5, 5-7, 6-3

Fred Simonsson-Mats Moraing 6-4, 4-2 ret.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.