Trots förlusten – Rebecca Peterson står inför sitt stora genombrott

12

Det blev en bitter förlust för Rebecca Peterson, som bara vara några poäng från att gå till kvartsfinal i WTA-turneringen i Tokyo. Nu blev det förlust efter tre set och avgörande i tiebreak mot 53-rankade Christina McHale.

En seger hade tagit Peterson upp på hennes bästa ranking, 119, och det var nära. Det blev 6-2, 2-6, 6-7 efter 4-7 i tiebreaket. Rebecca hade 6-5 och 30-30 i amerikanskans serve och borde också fått med sig en 3-1-ledning i tiebreaket. Nu hade inte Rebecca domsluten med sig och arenan saknar hawk-eye.

Men nog om det. Det är inte ofta man har nöjet att se bilder från Petersons matcher, men den här sändes. Första set var en ren njutning. Rebecca styrde och ställde, men spelade också med stort tålamod och väntade på rätt lägen. Hennes raka backhand var av högsta klass.

Jag tycker också att Rebecca tagit ett steg till och utvecklat sitt spel. Nu handlar det inte bara om forehanden. Hon kan hitta fina vinklar med sin backhand och det var stundtals så att McHale nästan försvann ur bild i jakten på bollarna.

Det finns en del att förbättra. 48% vunna på förstaserven, men 59% på andraserven är ju inte så bra siffror.

Petersons nästa turnering är WTA-turneringen i Guangzhou i Kina där det blir kval.

 

Föregående artikelDavis Cup lottat – väntade val hos Sverige
Nästa artikelLag-EM: Ryssland blev för svårt för Sverige

12 KOMMENTARER

 1. ”6-5 och 30-30 i amerikanskans serve”

  Där var det ju så fruktansvärt synd. Hon hade öppet läge och missade slaget med minsta marginal (eller om den nu var inne t o m). En lätt boll att slå in också. Där hade hon kunnat vinna matchen faktiskt.

  En annan sak som påverkade första setet är att McHale inte fick in sina förstaservar, en av tre bara. Till skillnad mot Kato så hade hon ett vapen i servarna när de väl gick in. Men Rebecka spelade mycket bättre då också. Det är så jag tror att hon kan spela hela tiden inom några år. Tror mest hon börjar tänka för mycket i andra och tredje, när hon väl börjar komma långt kommer det att släppa.

  Kul med Cabaj Awad vidare också. Fick som väntat en tuff match mot en bra junior. Den junioren slog faktiskt den som var seedad på Cabajs kvart för två år sedan, då var hon ju bara 14. Så två rätt kluriga motståndare, och nu en svår motståndare till. Men bra att få vinna de matcherna.

 2. Fanny Östlund gör en svensk klassiker och faller igenom totalt veckan efter en turneringsseger. Vann första set och fick två gem efter det. Få se om det finns någon sjukdomsförklaring eller om hon bara var så mycket sämre.

  Visste att Ho skulle bli klurig eftersom hon är lika gammal som Fanny och var bättre på juniortiden (rankad 62), men det där är lite för stora siffror så funderar på om det finns någon annan förklaring. Andraservsprocenten var horribel iofs.

  Happ, Spanientjejerna och Sydney Berlin kvar =/

 3. Reflekterade också över att Östlund – precis som nästan alla 10k tjejer – inte kunde följa upp en succevecka. Först när någon av dem går till semi eller längre vecka in och vecka ut kanske vi kan börja drömma om att någon av dem på allvar ska börja följa celik och Peterson på deras resa mot topp-100.

  Bra dock – lister i dubbel semi i en 100k, det ger 50 wta poäng och hyfsat med prispengar, starkt jobbat.

 4. ”Bra dock – lister i dubbel semi i en 100k”

  Helt klart, hon har en bra medspelare också. Inte heller omöjligt att gå till final.

  Berlin till semi i Schweiz… men nu ska det ta stopp såvida hon inte står för ett juniorgenombrott.

  • Kul med Sydney Berlin (fantastiskt namn för övrigt). Vilken utveckling, hon var ju inte bland de främsta i årskullen (2000) för något år sedan.

 5. Ja men hon förlorade i semin, dock ska den spelaren inte spela en G5:a, hon är 115-rankad typ.

  Spanien dock! Kajsa och Cabaj till semi efter fina insatser! 6-1 6-0 och 3-6 6-0 6-1. Utklassningar. Svåra semifinaler kvar, men kan vi få en drömfinal tack =D?

  Lister till final i 100K-dubbel. En riktigt bra svenskvecka detta.

 6. Cabaj Awad tappade bara tre gem i sin semi. Rätt bra om man ser till att motståndaren slog ut Pietrou som var så bra i Egypten nyss. Kom igen nu Kajsa så det blir helsvenskt.

  • Nä, men det är ju Korea, det var Kina hon skulle vara med i enligt artikeln. Guangzhou. Och hon är bättre rankad än ettan i kvalet så jag antar att hon slipper kvala.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här