Tufft för Johanna Larsson – så blev lottningarna i Wimbledon

Johanna Larsson har aldrig vunnit en match i Wimbledon och det skulle vara en jätteskräll om hon gjorde det i år. Det står klart efter att lottningarna gjordes idag.

Johanna Larsson fick 39-rankade Ekaterina Makarova i första omgången och det hände också 2013. Då vann den vänsterhänta ryskan med 6-3, 6-3. Ifjol var Makarova topp 10, har dalat på rankingen i år men är alltjämt en av de främsta på gräs. Hon har två WTA-titlar i karriären, varav en är just på gräs och har en kvartsfinal som bäst i Wimbledon och var också i dubbelfinal där ifjol.

Vinnaren här möter förmodligen Petra Kvitova (hon möter Sorana Cirstea) och Kvitova har som bekant två Wimbledontitlar i karriären.

Då är chansen till framgång något större, men inte mycket, i dubbel där Johanna Larsson och Kiki Bertens är 16-seedade. De inleder mot det rumänska paret Begu/Olaru. Vinnaren där möter antingen Grönefeld/Peschke eller Kuznetsova/Vinci. Tufft!

I herrdubbeln finns tre svenskar med. Johan Brunström/Andreas Siljeström möter Martin/Podlipnik-Castillo, en bra lottning för att ta sig vidare till andra omgången. Där kan det bli möte med sjätteseedade Bopanna/Mergea, som var i semifinal i Wimbledon förra året efter att bland annat besegrat bröderna Bryan i kvarten.

Robert Lindstedt spelar med Sam Groth och de möter Mayer/Sousa i första omgången. Det är också en bra lottning för Lindstedt för i en eventuell andra omgången väntar antingen Cabal/Farah eller Baker/Daniell. I en eventuell tredje omgången kan det bli förstaseedade Herbert/Mahut på andra sidan nät.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.