Tung dag i challengerkval – Ymer och Lindell har chansen i veckan

På pappret såg det ut att kunna bli en mycket bra svenskvecka på challengertouren, men när kvalet i Prag var över så var det stolpe ut. Tre svenskar var i kvalfinal, men samtliga förlorade efter tiebreak i skiljeset.

Fyra svenskar var med i kvalet i Prag och hade en hygglig lottning, men framförallt blev den unge tjecken Matej Vocel helgens festdödare.

Vocel slog i första omgången Isak Arvidsson, som för andra veckan i rad inte kunde leva upp till förväntningarna som ganska klar favorit. Där fanns det annars förutsättningar för en helsvensk kvalfinal med Milos Sekulic. Vocel slog nu också Sekulic i kvalfinalen med 4-6, 6-3, 7-6 efter 9-7 i avgörande tiebreak.

Patrik Rosenholm föll också han i tiebreak i en tresetare mot 19-årige Vadym Ursu – 4-6, 6-2, 7-6 efter 7-4 i tiebreaket.

Slutligen gick Daniel Appelgren samma öde till mötes efter att ha varit nära att vända mot förstaseedade Hubert Hurkacz. Polacken vann med ett nödrop med 6-1, 6-7, 7-6 efter 7-5 i avgörande tiebreak.

Appelgren och Rosenholm teamar ihop i dubbeln kommande vecka och här finns också Arvidsson kvar och spelar med Fred Simonsson. De konstellationerna möts redan i första omgången. Sekulic spelar med Tomislav Draganja.

Länk: Dubbellottningen i Challengern i Prag

Christian Lindell (Foto: Jacob Johannesson)
Christian Lindell (Foto: Jacob Johannesson)

Ymer och Lindell i Biella

Elias Ymer och Christian Lindell finns med i italienska Biella, som har fyra spelare på topp 100 i startfältet med Paolo Lorenzi och Thomaz Bellucci som finalseedade.

Det blir tufft för Lindell, om nu inte formtoppade Andrej Martin är sliten efter den här veckan? Slovaken spelar i skrivande stund ATP-final i Umag.

Hur kan Ymer svara upp på veckans kvartsfinal i ATP-turneringen i Gstaad? Han blir favorit mot 261-rankade Stefano Napolitano, men det blir ingen enkel match mot italienaren som har fått ett wild card.

Länk: Lottningen till Biella Challenger 

Veckans enda ATP-turnering går i Toronto, Rogers Cup. Ny partner blir det för Robert Lindstedt igen, nu ihop med Sam Querrey.

Johan Brunström och Andreas Siljeström är finalseedade i Segovia Challenger.

Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Tillbaka till vardagen för Peterson och Lister

Efter veckan i Båstad är det nya ITF-turneringar som gäller för svenskorna.

Rebecca Peterson spelar $75,000 Prag, en turnering med flera topp 100-spelare i startfältet. Lottningen är inte gjord.

Cornelia Lister kvalar till $25,000 Horb i Tyskland. Hon möter norskan Melanie Stokke för andra gången i år. Stokke vann i Båstads 10000-dollars. Det krävs två vinster för att gå in i huvudturneringen.

Kajsa Rinaldo Persson åkte till Kazakstan och var väldigt nära att komma in direkt i $25,000 Astana. Nu blev det förlust i kvalfinal mot en ung ryska, Lusine Avanesyan, i tre set.

Brenda Njuki är kvar i Sharm El Sheikh och ser ut att kunna bli seedad även kommande vecka. Även Fanny Östlund är med här.

Tre svenskor som jagar ranking spelar $10,000 Savitaipale i Finland. Sandra Örtevall och Katerina Filip kvalar, medan Adna Sofradzija går in i huvudturneringen.

 

 

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.