Tung dag för svenskarna – Rebecca Peterson enda som är kvar

3
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Ett antal svenskar var i farten under torsdagen, men bara en är vidare. Hoppet står den här veckan till Rebecca Peterson.

Rebecca Peterson är klar för kvartsfinal i 75000-dollarsturneringen i Prag efter 6-3, 1-0 över Karin Knapp. Italienskan, som genom åren haft skadeproblem, gav upp matchen tidigt i andra set. Peterson möter 116-rankade Elizaveta Kulichkova i kvartsfinalen, en spelare som hon inte mött sedan juniortiden.

Drygt 250 placeringer skiljde på rankingen mellan Cornelia Lister (656) och Laura Schaeder (392), men så stor skillnad är det inte kapacitetsmässigt. Det blev en jämn match i andra omgången i $25K Horb där Lister vann flest poäng men förlorade matchen efter 6-1, 4-6, 3-6.

Johan Brunström/Andreas Siljeström spelade sin challengersemifinal i spanska Segovia. Svenskarna var andraseedade men förlorade mot det tredjeseedade Raja/Sharan med 4-6, 6-7.

Daniel Appelgren och Patrik Rosenholm förlorade kvartsfinalen i challengern i Prag men bjöd på hårt motstånd. Tredjeseedade Bednarek/Schnur vann med 4-6, 6-2, 10-6.

Fanny Östlund förlorade i andra omgången i Sharm El Sheikh ($10K) mot 704-rankade Tatachvar Venugopal. Indiskan med 3-6, 6-0, 6-3.

Föregående artikelEn vecka senare – Kerber visade ingen tecken på skadan i Montreal
Nästa artikelMadaras och Cabaj Awad vann i Kristinehamn

3 KOMMENTARER

  1. Jag blir inte klok på Fanny Östlund. Hon är så fruktansvärt ojämn. Hur kan man klappa ihop så som hon gjorde efter vunnet första set mot motstånd som inte ens är särskilt bra. Och sen de resultaten hon gjorde 2015 vs de hon gjort i år med ett års extra erfarenhet till godo…

    Ändå en positiv vecka för Peterson och Lister hur det än går, men man vill ju ha fler spelare kvar i kvartsfinalerna varje vecka. Man vill bara att det ska lossna, men det är samma sak varje gång nästan oavsett spelare. Vinner en turnering ena veckan, åker ut i första omgången nästa vecka (Njuki). Går till kvarten i 25K ena veckan, åker ut i kvalet nästa vecka (Rinaldo Persson). Nästa gång är det väl Cabaj Awads tur att klappa igenom, hon vann ju en turnering nyss och det får man inte göra utan konsekvenser, aja baja.

    • Lägstanivån behöver bli bättre? Många måste hitta vägar att vinna sådana här matcher också och där ser man att många har problem. De matcher jag sett i ”tiorna” på hemmaplan i kval och de första omgångarna är verkligen svajiga. Det finns många spelare med hyfsad ranking som inte har något offensivt spel alls att tala om, som inte kan sätta fart på bollen och som bara spelar högt och med stora marginaler och bara väntar på att motståndaren ska slå bort sig. Destruktivt, men det fungerar upp till en viss nivå. Påminner om spel i tidiga ungdomsår där den som försöker spela sitt eget spel inte alltid vinner.

      Nu vet jag ju inte hur det var i det här fallet, men…

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här