US Open: Peterson vidare – Celik utslagen

Rebecca Peterson är vidare, men Susanne Celik har spelat färdigt i US Open-kvalet efter ett par spännande tresetare på torsdagskvällen svensk tid.

Kvalomgång 1:
Rebecca Petersson-Anhelina Kalinina 5-7, 6-0, 6-2
Susanne Celik-Alexandra Panova 6-7, 6-1, 3-6

Det fanns visst fog för oro att Kalinina, som inte spelat någon match i år, skulle behöva ett set för att komma igång. Nu blev det tvärtom. Rebecca Peterson hade 5-2 i första set, men förlorade fem gem i rad och tappade setet. Men sedan var det väldigt klara siffror för Rebecca som möter Tereza Smitkova i andra omgången.

Tjeckiskan var för ett år sedan 57:a i världen, men nu är hon rankad 175. Kapacitet finns hos Smitkova som var i andra omgången i US Open förra året. Smitkova besegrade Jamie Loeb efter tre set i sin första match.

Susanne Celik förlorade en jämn match i sin första match i ett GS-kval. Med lite bättre lycka på de viktiga bollarna hade det kunnat bli seger mot Panova. Celik hade tre chanser att bryta fram till 5-4 i första set och i tiebreak följdes spelarna åt till 5-5. Ett bittert sätt att förlora setet på, men starkt att snabbt komma tillbaka i andra set.

Avgörandet i skiljeset kom i tredje och fjärde gemet. Panova tog vara på en av sina två breakmöjligheter, men Celik hade sedan fyra möjligheter att bryta tillbaka. Med maxflyt hade Celik kunnat haft en ledning att gå på, nu var det 1-4 istället.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.