Wahlgren lämnar posten som förbundskapten

4
Lars-Anders Wahlgren (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Lars-Anders Wahlgren (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Stora förändringar är på gång inom Svenska Tennisförbundet. Förbundskapten för damerna, Lars-Anders Wahlgren, lämnar sin post efter 31 juli.

Wahlgrens kontrakt löper ut 31 juli och hur elitverksamheten kommer att se ut framöver är föremål för diskussion. På ett extra årsmöte i höst kommer verksamhetsplanen för kommande år att slås fast.

– Vi inleder inte någon ny anställningsprocess förrän arbetet med den nya verksamhetsinriktningen för 2017–2019 är avklarat, säger sportchef Johan Sjögren på tennis.se.

Föregående artikelHur ser satsningen ut på svensk damtennis?
Nästa artikelNy kvartsfinal väntar Ymer efter drama i Bordeaux

4 KOMMENTARER

 1. Frågan inställer sig självklart – kommer även Fidde Rosengrens avtal att brytas? Pengainflödet till förbundet är svagt och om verksamhetsinriktningen är man nog inte jätteöverrens inom regioner, klubbar och förbund…? Förarbetet till det extra årsmötet är superintressant!

  Vad gäller damsidan är min profetia att Johanna Larsson inte når OS, har peakat och snart ligger rankad utanför topp 100. Hon kommer ersättas av Rebecca Peterson men efter henne ser det inte SÅ ljust ut som vissa påstår. Celik, Lister, Rinaldo-Persson, Cabaj-Awad, Ulvefeldt mfl i den generationen – är det verkligen topp 200 material? Nja, jag tror tyvärr de påminner lite om generationen Ericsson, Arvidsson, Rosenholm, Sekulic på herrsidan?

  Man vill alltid tro och hoppas men det gäller att vara realist. När hade vi till exempel en tjejjunior långt framme i en junior-grand slam senast?

 2. Celik slår ju redan topp 150-spelare så hon är definitivt topp 200-material åtminstone.

  ”Nja, jag tror tyvärr de påminner lite om generationen Ericsson, Arvidsson, Rosenholm, Sekulic på herrsidan?”

  Fast de killarna är ju dock 26-28 år bortsett från Arvidsson som är 23 och har knappt nått över 500 på rankingen. Medan tjejerna är runt 18-22 och har redan den rankningen. Tycker nog de har lite mer potential även om alla inte kommer nå topp 300 direkt.. men jag menar en 18-åring som är högre rankad redan än en 28-åring någonsin varit, de är väl inte helt jämförbara?

  ”När hade vi till exempel en tjejjunior långt framme i en junior-grand slam senast?”

  Bra fråga, det enda jag kan säga är att vi har tre i topp 100, som nyligen har utvecklats till den grad att de kunnat nå dit. Annars är spetsen vassare på killjuniorsidan med Mikael Ymer.

 3. Haller med Andreas. Med undantag av Ymers (och just dessa veckor Soderlund) ar tjejsidan betydligt intressantare an killsida i svensk tennis. Det ar hedervärt att killar runt 24-28 ar tranor sa hart som dom gör och reser Europa runt och sliter pa future touren – men har man vid den åldern aldrig slagit sig in pa challengertouren (enstaka matchvinster räknas inte som att slå sig in), sa kommer man aldrig bli en toppspelare. Pa damsidan finns ju bortsett Peterson också Celik som ar pa vag framåt och redan vunnit challengers (dvs 25k tävlingar), och pa juniorsidan ser det hyfsat ut. Vantar dock med spanning pa att Allgurin ska borja tavla igen, hon var pa gang rejält for några ar sen innan hon rakade ut for skador och sjukdommar.

 4. Det var t o m förra året som Allgurin tog sin bästa rankning (362) som 20-åring och var med i Fed Cup. Men precis som Hilda Melander så har hon otur med skador. Allgurin har för övrigt mött Peterson 6 gånger på ITF, 0-6 i matcher =p

  Melander var rankad 311 i slutet på 2014 men fick en skada som hindrade henne från att fortsätta den resa som Peterson och Celik gjorde, de spelade i samma turneringar då. Tråkigt. Hon är 24 nu så hon får skynda sig. Men skadan verkar aldrig riktigt släppa.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här