WTA-kvalet är över för svenskorna

WTA-kvalet i Båstad hade fyra svenskor med i startfältet i år. Samtliga försvann i den första omgången. En del återbud gjorde att ordningen när det gäller wild carden blev väl sena för flera av svenskorna.

Julia Rosenqvist-Elise Mertens 3-6, 0-6
Julia fick sent besked om att hon fått ett wild card till kvalet. Egentligen skulle hon spelat i Finland kommande vecka, men fick lämna sent återbud till den tävlingen. Bokstavligen. Deadline var kl 18 på lördagen och först sent på eftermiddagen kom beskedet från Båstad. Det blev en konstig match där Mertens lät Rosenqvist, nervös till en början, göra misstagen. Mertens satte väldigt sällan fart på bollen och lät Rosenqvist göra jobbet, med resultat att det blev att Rosenqvist slog bort sig. Julia stannar kvar i Båstad och lär få bra träningsmöjligheter under veckan.

Kajsa Rinaldo Persson-Stefanie Voegele 5-7, 6-2, 1-6
En bra match av Kajsa, som i sina bästa stunder har en hög högstanivå. Även om Voegele tappade set, såg hon ut att ha matchen under kontroll. Hon hade jämnheten, men hade vissa problem i ytterlägena när Kajsa kunde driva på med sin forehand.

Anette Munozova-Jana Cepelova 2-6, 0-6
”Det kändes spänt” sade Munozova som också fick göra debut i de här sammanhangen. Högst oväntat. Munozova fick byta Falkenberg och sommartouren mot Båstad och WTA-kval efter ett besked som kom på lördagsmorgonen. Munozova har varit sjuk i två veckor och inte kunnat träna fullt ut och det var en anledning till att det rann iväg i andra set.

Fanny Östlund-Marina Erakovic 5-7, 2-6
Fanny hade ett break och ledde med 4-2 i första set. Hade hon varit väldigt effektiv på de viktiga poängen i första set hade hon kunnat få med sig setet och det var kul att se. Erakovic var 39:a i världen som bäst 2012, men visste nog inte vem hon mötte i början av matchen. Fannys varierande spel med mycket slice och stoppbollar ställde till med stora bekymmer för Erakovic. Precis som i fallet med Rinaldo Persson spelade rutinen en avgörande roll. Östlund kunde inte hålla samma skärpa i andra set.

Fler bilder kommer senare!

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.