Wulcan gick till kvartsfinal i Näsbypark

1

Paulina Wulcan nådde kvartsfinalen i Näsbyparks 10000-dollars, men där blev förstaseedade Isabella Shinikova för svår. I dubbel kommer det däremot att bli svensk seger i någon form.

Det blir Shinikova-Shoshyna och Schmiedlova-Andrei i semifinalerna. För svensk del var Paulina Wulcan veckans överraskning och hon var den enda av hemmahoppen som nådde kvartsfinal.

I kvartsfinalen var 137-rankade Shinikova för svår och det blev 0-6, 3-6. Wulcan var segerlös i år på ITF-nivå, men tog en meriterande seger mot danskan Francati den andra omgången och kan lämna Näsbypark med en rejäl självförtroendeboost.

Fanny Östlund, Hilda Melander, Alexandra Viktorovitch och Brenda Njuki nådde den andra omgången. När man läser Todd Åkessons rapport på NPTK.se så förstår man att det var en del stolpe ut.

Östlund stukade ett finger i sin första match och Njuki hade sina lägen mot Herdzelas, men vred till knät och fick bryta mot slutet av matchen.

För övrigt var det 17 svenskor till start och inte 15, eftersom det kom ett par återbud och Angelina Melki och Enni Zander fick kliva in som lucky losers. Positivt är att många unga svenskor fått känna på hetluften.

Dubbelturneringen blev rejält åderlåten. Där var det bara 13 par till start och fram till final har turneringen också fått inte mindre än fyra walk over. I finalen möts Cornelia Lister/Anastasiya Shoshyna och Hilda Melander/Paulina Milosavljevic.

Cabaj Awad i final i Oslo

Jacqueline Cabaj Awad är klar för en ny final i en 10000-dollars. Det blir den tredje i år. Cabaj Awad besegrade sjätteseedade Sarah Rebecca Sekulic i raka set i Oslo och får nu möta förstaseedade Amanda Carreras i finalen.

 

Föregående artikelSportchefen lämnar sin post
Nästa artikelMadaras nådde semifinalen i Oslo

1 KOMMENTAR

  1. Bra insats av Melander och Paulina där mot turneringens två toppseedade i singel. De kanske ska satsa på en dubbelkarriär, två comebackande spelare =P

    Linnea Malmqvist är också i final i dubbel i Sydafrika efter seger mot andraseedade (och Melis Yasar vann dubbeln i G5:an i UAE).

    JCA ser stark ut för tillfället, Carreras som hon möter i finalen blir nog svår dock. Topp 300 och en spelare som egentligen ska spela på högre nivå. Hon var med i en handfull tior i början av året men lyckades inte alls. När hon sedan körde en 25:a så gick hon till final och sedan dess har hon nått semi och final några gånger i 25 och t o m 50. I den här turneringen har hon bara tappat i snitt 3 gem per match.

    Så om JCA vinner den är det ett starkt besked. Och hon har kapacitet, det visade hon i kvalet till 100-turneringen i Egypten.

    Todd Åkesson trodde på Herzedelas mot Andrei, men jag var hyfsat säker på Andrei. Hon spelade väldigt bra i förra turneringen och fortsätter så nu. Det var ett styrkebesked av Viktorovitch att hänga med så bra.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här