Ymer besegrade Rosol igen – men Larsson var utan chans

2
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Elias Ymer slog ut andraseedade Lukas Rosol i challengern i Bordeaux och har en bra chans att nå långt den här veckan också.

Ymer och Rosol möttes för andra veckan i rad och återigen blev det svensk seger och det är starkt gjort av Ymer.  Rosol hade bara två breakbollar på hela mathen, båda i första set. 6-4, 6-4 slutade matchen.

Lottningen ser tilltalande ut för Ymer. I nästa omgång möter han spanjoren Roberto Carballes Baena. De möttes senast i kvalfinalen i Franska Öppna för nästan exakt ett år sedan och då vann Ymer med 6-3, 7-5. Skissar vi på en svensk vinst där så kan Ymer i kvartsfinalen få möta ännu en spelare han nyligen besegrat, Gastao Elias.

Visst, en match i taget, men man anar stora möjligheter här för Ymer som om han vinner hela turneringen bryter in på topp 100…

Larsson chanslös mot Konta

Lite tidigare idag spelade Johanna Larsson i första omgången i Rom mot Johanna Konta. Larsson var tyvärr chanslös och efter drygt en timmes spel var förlusten med 1-6, 2-6 ett faktum.

Larsson vann inte en boll på de tre första gemen och totalt bara två poäng innan ställningen var 0-5 i första set. En kalldusch, kort och gott.

Larsson har en turnering kvar, i Nürnberg, innan Franska Öppna, och kommer med det här resultat i Rom att hålla sig kring 60-strecket på rankingen.

 

Föregående artikel9-15 maj: Larsson klarade kvalet i Rom
Nästa artikelPigg Söderlund hoppas på ny triumf

2 KOMMENTARER

  1. Riktigt fint spelat av Elias idag. Till skillnad mot förra veckan mot Rosol där han lite orättvist fick med sig första set så gick han idag in och tog kommandot direkt. Stabilt spel och väldigt få onödiga missar. Galet kul att se!

    Lillebror utlovade spännande nyheter för några veckor sedan. Vad hände med det?

    • Han var nog lite ångerfull efter matchen mot Berlocq. Lade snabbt ut bild från träning efteråt för att polera sitt anseende, men är ju på banan det gäller att visa rätt attityd. Hoppas det fortsätter på den vägen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här