Ymer förlorade semin mot Berlocq – 0-6 i avgörande set

1
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det tog stopp i semifinalen för Elias Ymer i challengern i Aix en Provence efter en bedrövlig avslutning mot Carlos Berlocq. Argentinaren vann med 6-2, 6-7, 6-0.

Efter segern igår mot Lukas Rosol kändes det som att Ymer skulle ha bra möjligheter mot den 33-årige Berlocq, som förmodligen har sina bästa år bakom sig. Berlocq, som vann Båstad 2013, är idag rankad 147.

Avslutningen på matchen var dock inte rolig att se, där Ymer i tidigt underläge gav upp helt.

Första set gick undan väldigt fort. Torr, hård grusbana passade bra Berlocq bra och framförallt kom Ymer inte alls åt i argentinarens serve. Ymer vann bara tre poäng i Berlocqs serve i första set.

Det blev bättre i andra där Ymer visade attityd och vilja och pushade sig själv. Han räddade matchboll vid 4-5 i egen serve och vann setet efter tiebreak.

Tredje set var bara bedrövligt och visade att Ymer har en del att jobba på. Det blev dubbelbreak för Berlocq och när Ymer inte kunde ta vara på sina breakmöjligheter och det blev 0-4 så ville Ymer bara bort från banan.

Det var i varje fall tredje gången i år som Ymer nådde kvartsfinal och det är bra. Det var bara tredje gången Ymer spelade en semifinal i en challenger och sakta men säkert ser vi en nivåhöjning. Det är trots allt det viktiga i sammanhanget, viktigare än en tillfällig formtopp.

Med semifinalplatsen i Frankrike tar Ymer ett tiotal placeringar på rankingen och närmar sig 120-strecket.

Föregående artikelSöderlunds kross – andra titeln i hamn
Nästa artikel9-15 maj: Larsson klarade kvalet i Rom

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här