”En mycket viktig seger för Elias”

Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Efter en trög inledning på säsongen börjar det nu att lossna för Elias Ymer. Svensken är klar för semifinal i challengerturneringen i Barletta. 

Efter två segrar i raka set ställdes Sverigeettan Elias Ymer mot Gastao Elias, rankad 122, i kvartsfinalen i Barletta. En tuff uppgift för svensken som förlorade första setet. Men Ymer hade inga planer på att förlora även den andra setet. Efter siffrorna 6-3 till svensken väntade ett avgörande set.

Där fick Skarasonen den perfekta starten och kunde bryta portugisen omgående. Dock bröt Elias tillbaka till 3-3. Men vid nästa gem fixade svensken åter ett servegenombrott vilket räckte till seger efter siffrorna 4-6, 6-3, 6-4.

Därmed är svensken klar årets första semifinal. Där väntar Jürgen Zopp som under fredagen besegrade förstaseedade Rogerio Dutra Silva i raka set.

Semifinalen innebär 33 ATP-poäng.

– En mycket viktig seger för Elias. Han har förlorat tre gånger i år när han kommit tillbaka och vunnit andra. Idag tappade 3-1 till 3-3 i tredje så det var väldigt viktigt att det gick hela vägen idag, säger ”Fidde” Rosengren som är med Elias i Italien.

Vad har ni jobbat på under den senaste tiden?

–Vi jobbar på mycket såklart, men framförallt handlar det om att fortsätta jobba stenhårt under match i motgång och försöka vara fokuserad och inte låta tankarna sväva iväg i ledning. Alltså stanna i nuet och försöka göra så rätt saker som möjligt, säger förbundskaptenen och fortsätter.

– Självförtroende kommer inte av sig själv utan man förtjänar det så det gäller att hitta ett sätt att vinna matcher oavsett om man spelar bra eller inte. Allt handlar om det. Det här är första gången i år Elias spelar fyra matcher (minst) på en vecka. Då växer man.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.