Ymer och Ymer – flipp och flopp i Como

Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Bröderna Ymer var i fokus på bana 1 i Como idag. Först i form av kvalfinal för en vinnande Mikael Ymer och sedan en förlorare i Elias Ymer.

Mikael Ymer är tillbaka på den internationella scenen, men bör rimligen vara rätt många procent från sin maximala matchform. Man behöver inte ta till överord, men det är ändå väldigt glädjand att se den yngre brodern. Det är ändå rätt skapliga spelare han slagit i challengerkvalet också: Galovic (526), De Paula (911 – var 208 för ett år sedan) och idag Collarini (388). Argentinaren fick dock en plats ändå, som lucky loser.

Mikael möter nu en annan kvalspelare i första omgången, Danilo Petrovic. Vinnaren där möter antingen Volandri eller Cecchinato. Ymer har chansen att ta sin första seger i en challenger.

Efter kvalfinalen för Mikael Ymer var det dags för Elias Ymer att kliva ut på banan och möta tysken Maximilian Marterer. Jag skrev tidigare idag att Elias hade en svår lottning och det är ingen överraskning att det blev förlust, för i så fall underskattar man Marterer. Flopp, som jag skrev i rubriken, är en överdrift. Men nog ser Elias lite sliten och oinspirerad ut? Det märktes inte minst när matchen var mer eller mindre körd i andra set och Marterer servade för matchen för första gången. Då tände Ymer till rejält och väckte matchen till liv igen. Nu blev det ändå förlust med 3-6, 5-7.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.