Ingen semifinal för Elias Ymer

Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det första svenskhoppet är utslaget i singelturneringen i challengerturneringen i Jönköping. Matwe Middelkoop vann kvartsfinalen med 7-6, 3-6, 6-2. 

Ymer var definitivt inte nöjd med hur matchen utvecklade sig och ville inte lämna några kommentarer efteråt. Det gjorde däremot Middelkoop, som kvalade sig in i turneringen.

– Idag var det en annorlunda match jämfört med de andra eftersom jag möter en svensk på dennes hemmaplan. Då är det alltid tuffare, sade Middelkoop.

Hur såg din taktik ut inför matchen?

– Min taktik var att inte falla in i hans spel utan att spela mitt eget spel. Om jag skulle låta honom diktera spelet skulle han spela ut mig från bakplan. Jag försökte få honom att springa och varenda gång han körde med mig från vänster till höger så försökte jag få så bra längd som möjligt. Allt för att få honom att slå ett extra slag. Varje gång fungerade det. Allt i min taktik fungerade, sade turneringens stora överraskning som nu är framme i semifinal i singel.

Ymer fick ändå en bra start på matchen och ett break att gå på. Det höll inte hela första set, utan Middelkoop bröt tillbaka och vann setet efter tiebreak. I andra set fick Ymer återigen ett break att gå på och det höll hela setet. Det avgörande setet var bara ett elände. Ymer började hänga med huvudet.

– Du måste vara försiktig där, menade Middelkoop. Om du tänker minsta lilla sekund på att han inte är hundra så är det sekunden senare som han vänder på matchen. Jag gjorde kanske det misstaget i andra set, men i tredje gav jag mig den på att inte göra det och försökte därmed bryta ner honom mentalt.

Ymer har en bit kvar tills formen och tajmingen är tillbaka efter sjukdomen och får nu ladda om batterierna inför ATP-turneringen i Miami dit han åker på ett wild card.

 

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.