14-åringen kvalade in i challenger

0

Tre kvalsegrar gör att kanadensaren Felix Auger Aliassime är inkvalad till huvudtävlingen i challengern i Drummondville. Detta som 14-åring.

 – Att han kvalar in i en challenger är ju otroligt imponerande, men när man ser hur seriös han är under tävling är det ingen överraskning, säger årsbarnet Johan Garpered.

Han är född på 2000-talet. Och först i augusti fyller kananadensaren Felix Auger-Aliassime 15 år. Men redan nu är han inkvalad i en Challenger.

– Det finns många bra 00:or i världen, men topp 5 är han absolut, kanske till och med etta i sin högsta nivå, säger svenske Johan Garpered som känner till Auger-Aliassime väl.

– Vi är båda födda 2000. Han är en oerhört stabil baslinjespelare med tunga slag och stark fysik. Han gjorde bra resultat på Tennis Europe ,men har börjat spela Junior ITF:er och ligger topp-200 där som tre år ung. Han har vunnit en ITF Grade 3 bland annat.

Att han nu kvalar in till en Challenger efter bland annat segrar mot Chris Guccione och Fritz Wolmarans är förstås något som väcker genklang i tennisvärlden.

– Att han kvalar in i en Challenger är ju otroligt imponerande, men när man ser hur seriös han är under tävling är det ingen överraskning.

Har du mött honom?

– Jag har mött honom en gång. Jag hade break i första set, men sedan föll jag dessvärre i två raka set.

Vad betyder detta för dig, att en jämnårig som du mött och känner plötsligt har kvalat in i en challenger?

 – Det är ju speciellt förstås, men jag ser det som ett positivt tecken att någon i hans ålder kan göra bra resultat på seniortouren. Det betyder ju att flera kan och att hoppet från junior till senior inte är SÅ stort.

 
Föregående artikelCabaj Awad: ”Har saknat tävlandet extremt mycket”
Nästa artikelKyrgios skadad – borta en månad

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här