Ymer efter krossen: ”Min största seger”

Mikael Ymer (Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen)
Mikael Ymer (Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen)

Mikael Ymer stod under tisdagskvällen för en praktskräll i Stockholm Open. Den svenska 18-åringen krossade den tidigare världssjuan Fernando Verdasco med 6-2, 6-1. 

– Jag brukar alltid se mina motståndare på youtube och får då en taktik direkt. Men mot Verdasco hittade jag inte någon sådan. Den enda taktiken jag hade var ett ligga på honom på varenda boll. Det är därför resultatet blev som det blev, säger Mikael Ymer på frågan hur han hade förberett sig inför sin andra singelmatch i Stockholm Open.

Förra året föll han snöpligt i en lång och jämn match mot Alexander Zverev. Den här gången stod den tidigare världssjuan Fernando Verdasco för motståndet. Resultatet skulle bli ett helt annat den här året.

Svensken fick nämligen en drömstart i mötet mot spanjoren Fernando Verdasco. Svensken gick direkt upp till en 4-0-ledning och släppte därefter aldrig greppet om matchen.

Efter att ha vunnit det första med 6-2 fortsatte krossen även i det andra setet. Ymer spelade en varierad tennis och satte nästan varje boll i spel. Den 32-årige spanjoren, med sju ATP-titlar i bagaget, hängde helt enkelt inte med.

– Jag blev lite stressad i andra set. Ni kanske såg att jag bad min ”hejarklack” att hålla intensitet uppe. Även när jag ledde i det andra setet ville jag hålla min energi uppe.

Det lyckades svensken med. Segersiffrorna skrevs till slut 6-2, 6-1 och därmed var Mikael Ymers första ATP-seger i singel i hamn.

– Den här är den största vinsten i min karriär. Med tanke på den våren jag har haft då jag har varit skadad. Det här är verkligen en jackpot.

I nästa match, som spelas redan under onsdagen, väntar tredjeseedade och storservaren Ivo Karlovic.

– Han och John Isner är de bästa servarna just nu. Det kommer att bli en extremt tuff uppgift.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.