Baghdatis: Inom fyra-fem år ska jag vara topp 10

Många har räknat bort cyprioten Marcos Baghdatis från den absoluta världstoppen. Själv verkar han fast besluten på att bevisa motsatsen.

– Jag tror jag kan vara en topp 10-spelare inom fyra-fem år, säger han enligt Asian Age.

29-årige Marcos Baghdatis var en gång både Grand Slam-finalist och topp 10-spelare. De senaste åren har det dock gått tyngre och i år har cyprioten mest fått jaga wild cards för att ta sig in i ATP-turneringar. Han har dock inga tankar på att ge upp.

– Jag tror att jag fortfarande har fyra-fem års tennis kvar. De två senaste åren har jag kämpat med fysiska problem och det har varit väldigt svårt. Men i slutet av året kände jag mig väldigt bra. Jag tror att jag kan avsluta nästa år inom de 50 bästa och inom fyra-fem år hoppas jag återigen vara topp-10.

På frågan om det finns något han ångrar i karriären.

– Jag har gjort misstag men jag ångrar inget. Jag tycker inte jag gjort några stora misstag, men på den här nivån gör du små misstag. Jag försöker att komma tillbaka och jag är lycklig över mitt liv. Jag har ett litet barn och en fin fru och för mig är det viktigast, säger han och förklarar vad han är mest stolt över i tenniskarriären:

– Jag tog tennisen till många barn i mitt hemland och det är en av de bästa saker som har hänt i mitt liv.

Nu satsar han på fyra-fem år ytterligare inom tennisen.

– Jag förlorade aggressivitet på grund av min ryggskada och jag kände inget självförtroende. Jag måste hitta min aggressivitet och attackera mer. Mitt främsta mål nu är att ta mig tillbaka till topp-10 och sedan att gå i pension där, avslutar han.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.