Berdych om Grupp A i Mastersslutspelet: Bara en plats att tävla om i vår grupp

0

Idag inleddes Mastersslutspelet med Grupp B. Det startade med att Kei Nishikori slog en ganska svag Andy Murray i raka set. I morgon är det dags för grupp A. En grupp där samtliga spelare är Grand Slam-vinnare under året förutom Tomas Berdych.

 

Rafael Nadal är inte med i Mastersslutspelet. Det betyder att det finns tre Grand Slam-vinnare i årets Mastersslutspelet. Dessa tre återfinns i Grupp A. Marin Cilic, Novak Djokovic och Stan Wawrinka. Trots det pratas det bland många om att det är den svaga gruppen. Främst med tanke på den tveksamma formen på vissa spelare.

– Det är en tuff lottning. Det är Grand Slam-vinnare i min grupp så den är inte enkel, säger Tomas Berdych på presskonferensen och fortsätter:

– Att ha Novak i gruppen betyder ganska mycket att en av de två första platserna redan är upptagen och vi andra får slåss om den andra.

I dagens första match besegrades Andy Murray av japanen Kei Nishikori. 6-4 6-4 asiatens segersiffror. Roger Federer slog Milos Raonic med 6-1 7-6 (7-0) i samma grupp.

Samma siffror för Marc Lopez och Marcel Granollers mot Julien Benneteau och Eduard Roger-Vasselin i en repris av Roland Garros-finalen. Revansch alltså för spanjorerna.

 

 

 

Föregående artikel”Du fuskar” – Mridha om motståndarens oväntade reaktion vid första poängen i Estland
Nästa artikelNy Fed Cup-triumf för Tjeckien

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här