Björkmans roll som Andy Murrays coach kan bli större

0
Andy Murray (Foto: Marianne Bevis - https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ - CC BY-SA 2.0)
Andy Murray (Foto: Marianne Bevis – https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ – CC BY-SA 2.0)

Samarbetet har inletts. Nu hintar Andy Murray att Jonas Björkman kan få en större coachroll än vad som sades från början. 

 – Om allt går bra så kommer han tillbringa mycket tid med mig genom Wimbledon och även under US Open, säger Murray enligt Telegraph.

Amelie Mauresmo är gravid och hur teamet kring Andy Murray kommer att se ut den närmaste tiden har varit något oklart. Så här säger Andy Murray om situationen:

– Jag kommer att spendera hela hard court-säsongen fram till slutet av US Open med Jonas, om allt går väl . Då ska jag se vad som händer med Amélie eftersom jag inte tror att hon nu vet hur hennes prioriteringar kommer att se ut då och hur hon vill ta itu med saker och ting.

Oklart vad som händer

Mauresmo kommer att finnas med vid de stora turneringarna och kommer hur som helst att bli tillfrågad om hur hon vill göra efter födseln. Men det är tydligt att Murray ser Björkman i en stor roll, även om skotten inte säger rakt ut att Björkman ska vara heltidscoach de närmaste månaderna. Hur det blir när Mauresmo har fått sitt barn är som sagt i dagsläget mycket oklart, enligt Murray:

– Det kommer hon bara att veta själv. Det är uppenbarligen en ganska livsförändrande sak när du har ett barn. Vi får se vad som händer.

Hyllar Björkman

Om Jonas Björkman säger Murray så här:

– Han är en mycket lugn kille. Han är inte ”i ditt ansikte”, men när han pratar så lyssnar du. Ibland, om någon pratar hela tiden så lyssnar du inte.

– Jonas har ett mycket trevligt sätt, han är lättsam. Men uppenbarligen var han mycket stark mentalt och hade en stor arbetsmoral också, så förhoppningsvis kan det smitta av sig på mig och teamet.

Föregående artikelAdaktusson allt annat än imponerad av startfältet
Nästa artikelFormlös Mridha vidare

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här