Två av de svenska wild carden, Jonathan Mridha och Filip Bergevi, spelar första dagen. För Markus Eriksson, Elias Ymer och Mikael Ymer väntar matcher på tisdag.

Till skillnad mot kvalet så är startfältet i huvudturneringen av bättre klass. Det som är slående är ojämnheten bland många av spelarna.

Filip Bergevi möter 252-rankade Vaclav Safranek som bara en gång i år tagit sig till en challengerkvartsfinal. Ifjol var han också med i Båstad och fick då stryk direkt i raka set mot Isak Arvidsson. Safranek är van tuffare motstånd, men har några riktiga djupdykningar så kanske kan Bergevi ställa en allvarlig fråga.

Jonathan Mridha möter en spelare som lirar nästan varje vecka känns det som. Ifjol gjorde 246-rankade Goncalo Oliveria 46 turneringar. I år har han förlorat mycket och har 7-18 i matchstatistik på challengertouren.

Tittar vi till morgondagen så ser vi att vinnaren i helgens challenger i Marburg, Juan Ignacio Londero, möter Elias Ymer. Den 24-årige argentinaren tycks ha hittat en ny nivå och har i år vunnit sina två första challengers. Frågan är hur pass motiverad han är här? Han var med förra året också i Båstad och förlorade då direkt. Några veckor senare fick han också stryk av Fred Simonsson.

Markus Eriksson möter 148-rankade Calvin Hemery, en spelare som också blandar och ger. Även Hemery var med i Båstad ifjol och fick då stryk i första omgången, men han är van vid bättre motstånd.

Slutligen har vi då Mikael Ymer. Det är klart diffus form på svensken som har en semifinal att försvara från i fjol, men som i år har 3-5 i challengermatcher. Zdenek Kolar, rankad 223, fick ett lyft för två somrar sedan och har nu legat på den här nivån ett tag. Fyra gånger i år har han tagit sig till kvarten eller längre, dock aldrig längre än till semi och det var i tävlingen innan den här.

I den bästa av världar kan vi få se Mikael Ymer mot Markus Eriksson i andra omgången. En potentiell kvartsfinal på under halvan är mellan bröderna Ymer!

10 KOMMENTARER

 1. Hyfsat nära ändå. Safranek vann över Bergevi med 6-3, 0-6, 7-5. Bergevi hade 6-5 och 40-15 i egen serve i avgörande.

  Även Mridha utslagen. Oliveira vann med 6-4, 7-5. Den vänsterhänte portugisen spelar rätt avigt, men vann inte med några jättemarginaler.

  • “Safranek vann över Bergevi med 6-3, 0-6, 7-5. Bergevi hade 6-5 och 40-15 i egen serve i avgörande.”

   Menar du vid 5-4?

  • Ja, det var så jag menade. Nu blev det helt fel 🙂 Menade att han hade lägen att gå upp till 6-5.

 2. Kul att du orkar hänga i Henrik Gustavsson med din rapportering om svensk tennis 🙂
  Du gör ett kanonjobb som rapporterar om svenskarnas slit på bakgården.

 3. Mycket starkt av Lill-Ymer att vända underläget mot Berlocq. Tror t. o. m. han hade matchboll mot sig. Berlocq stod och tjatade väldigt länge på domaren över en boll som varit på linjen, till slut sa domaren att slutar du inte nu blir jag tvungen att utdela en code violation. Var det något liknande Lill-Ymer gjorde i Båstad förra året eller var det värre?

 4. Mikael spelar nästan alltid bra på hemmaplan. Om han bara kunde spela lika bra och konsekvent även utomlands och i mindre tävlingar. Men han är bara snart 20 så det kommer och hans attityd bör väl mogna med tiden också.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.