Brunström och Klaaven eniga: ”Det är ett starkt dubbelstartfält

0

Dubbeltävlingen i Stockholm Open har inletts. Detta med vinst för Raven Klaasen och Eric Butorac. Idag går två av de svenska dubbelparen in i den starka turneringen.

– Det är ett riktigt starkt startfält, säger Johan Brunström.

Att dubbelturneringen i Stockholm Open är riktigt starkt finns inga tvivel om. Tittar man på de seedade paren återfinns Rojer/Tecau, Lindstedt/Kubot, Cabal/Farah och Butorac/Klaasen. Inga dussinpar precis.

– Jag lovar att det blir ett riktigt starkt startfält, sa Raven Klaasen till swetennis redan i lördags och han fick rätt:

Extra intressant är kampen om Mastersplatserna för just Klaasen/Butorac.

– Vi är utanför just nu. Samtidigt är Rojer/Tecau här och de är strax innanför så det är en viktig tävling. Vi måste verkligen samla poäng för att nå upp på en Mastersplats. Vi har ett hårt jobb framför oss, säger Klaasen.

Klaasen och Butorac inledde med seger mot Dlouhy och Chardy i turneringens första dubbelmatch.

Tre svenskar finns med Robert Lindstedt och Lukasz Kubot är också ett par med mastersintresse. De är andraseedade och har fått en mycket svårt inledningsmatch mot Kevin Anderson och Jonathan Erlich.

Skulle det bli vinst där kan det bli svenskmöte mot Johan Brunström och Nicholas Monroe. Paret har dock också en svår inledningsmatch mot Jonathan Murray och John Peers.

– Ja, det är bra klass på dubbeltävlingen får man säga. Det är ett par som ju är utpräglade dubbelspelare så man vet vad som väntar. Jag har 1-1 i inbördes möten med dem då jag haft andra partners förvisso. Det blir tufft.

Den tredje svensken i dubbelklassen är fyrtornet Andreas Siljeström som bildar intressant par med Dustin Brown.

– Vi känner varandra sedan länge. Vi har spelat mot varandra mycket, säger Dustin Brown.

Och då brukar du vinna?

– Det har hänt några gånger men nu får vi se vad som händer. Både jag och Andreas servar bra så vi ser framemot en bra match. Det kommer bli tufft mot Golubev/Sitak men jag tror vi har bra chanser.

Paret går in i tävlingen under tisdagen. Så gör även Robert Lindstedt och Lukasz Kubot.

 

 

 

Föregående artikelHawk eye i fokus vid viktiga poäng när Rosenholm pressade Tomic
Nästa artikel”Jag kommer sakna alla tyska spelare” – ännu en åldersman lägger av

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här