Dagar kvar tills säsongen 2019 startar

10

31 december är officiellt startdatum för ATP- och WTA-touren. Så här inleder svenskarna säsongen.

Två svenskor var anmälda till WTA-turneringen i Auckland, Nya Zeeland. Rebecca Peterson lämnade tidigt återbud och är kvar i Stockholm och tränar. Hon är dock kvar på listan för turneringen i Hobart, veckan innan Australian Open startar. Ifjol fick Peterson säsongsdebutera i kvalet till AO, men i år går hon ju rakt in i huvudturneringen.

Johanna Larsson spelar i Auckland och Hobart innan AO. Ifjol vann Larsson en match i Auckland och spelade sedan kvalet i Sydney, dit hon inte kvalificerade sig för huvudturneringen.

Larsson får en svår match i första omgången mot andraseedade Julia Görges. Den 14-rankade tyskan vann turneringen ifjol.

Elias Ymer är anmäld till kvalet i Qatar Open i Doha. Därefter blir det kval till AO. Som femteseedade i kvalet i Doha får Ymer möta Sergiy Stakhovsky i första omgången. 2-1 i inbördes där för Ymer. I eventuell kvalfinal väntar antingen 88-rankade Mirza Basic eller 130-rankade Matthias Bachinger.

Mikael Ymer spelar challengerturneringen i Noumea i Nya Kaledonien. Challengerturneringarna har nu ett nytt upplägg med 48-lottning. Veckan efter finns Mikael som alternate till kvalet i ATP-turneringen i Auckland.

 

Föregående artikelVinterpaus!
Nästa artikelElias Ymer skadad – lämnade återbud till Doha

10 KOMMENTARER

 1. Tack Henrik för bra info och kul att du inte tar 100% pappaledighet.
  Blir intressant att se vad som händer med våra få svenska hopp 2019.
  Oavsett så är det kul med att nytt tennisår och AO alltid lika intressant att följa.

 2. Intressanta resultat i SALK. Shasteen följer upp vintertoursegern mot Yudanov med final mot Milicevic i FS16 imorgon, efter seger mot bla Julia Lövqvist. Borde väl få WC till FS18 därmed.

  Även bra resultat i kvalet till FS18 där Dahlström och Mezan slår ut de två toppseedade. De två spelar ju sällan på juniortouren, precis som t.ex Maria Petrovic som jag antar fått WC.

  • Många intressanta matcher i main draw framför allt på tjejsidan.
   Intressant också att se vilken utveckling trion av 03-killarna tar under säsongen. Kanske det dyker upp något till intressant namn där bland killarna.

   • Men tyvärr gick det lite som förväntat för tjejerna som nästan alla fick möta högt rankat motstånd, bra kvalitet på tävlingen. De flesta hängde dock med bra i sina matcher så det är positivt.

    Lövqvist seger var väntad, men Milicevic slog lite ur underläge. För ett drygt halvår sedan blev hon utklassad av Schnaider som Toth sedan slog i final. Men den här gången var det andra bullar.

    Sex killar vidare också, fortsättning följer. Få se Strömberg mot Wendelken.

 3. Harry Wendelken is killing up the swedish guys since years i think…even not understand he is playing this….he is GTG i know..but Grade3 for his Rankings is not worth a lot

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här