Dagar kvar tills säsongen 2019 startar

31 december är officiellt startdatum för ATP- och WTA-touren. Så här inleder svenskarna säsongen.

Två svenskor var anmälda till WTA-turneringen i Auckland, Nya Zeeland. Rebecca Peterson lämnade tidigt återbud och är kvar i Stockholm och tränar. Hon är dock kvar på listan för turneringen i Hobart, veckan innan Australian Open startar. Ifjol fick Peterson säsongsdebutera i kvalet till AO, men i år går hon ju rakt in i huvudturneringen.

Johanna Larsson spelar i Auckland och Hobart innan AO. Ifjol vann Larsson en match i Auckland och spelade sedan kvalet i Sydney, dit hon inte kvalificerade sig för huvudturneringen.

Larsson får en svår match i första omgången mot andraseedade Julia Görges. Den 14-rankade tyskan vann turneringen ifjol.

Elias Ymer är anmäld till kvalet i Qatar Open i Doha. Därefter blir det kval till AO. Som femteseedade i kvalet i Doha får Ymer möta Sergiy Stakhovsky i första omgången. 2-1 i inbördes där för Ymer. I eventuell kvalfinal väntar antingen 88-rankade Mirza Basic eller 130-rankade Matthias Bachinger.

Mikael Ymer spelar challengerturneringen i Noumea i Nya Kaledonien. Challengerturneringarna har nu ett nytt upplägg med 48-lottning. Veckan efter finns Mikael som alternate till kvalet i ATP-turneringen i Auckland.

 

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.