Darcis: “Lite som Roberta Vinci, old school-tennis”

Steve Darcis (Foto: si.robi - https://www.flickr.com/photos/sirobi/- CC BY-SA 2.0)
Steve Darcis (Foto: si.robi – https://www.flickr.com/photos/sirobi/- CC BY-SA 2.0)

Steve Darcis är vidare till den andra omgången av Stockholm Open efter seger mot Adrian Mannarino i en smålurig match.

 – Jag kör old school-tennis men det är mitt sätt att spela på, säger belgaren till SweTennis.

Det var sannerligen en del slicande i matchen mellan Adrian Mannarino och Steve Darcis. Två spelartyper som inte är stöpta i dagens hårdslående tennis.

– Det är lite Roberta Vinci över det. Old school-tennis, men det är mitt spel och jag försöker klara mig på det, säger Steve Darcis till SweTennis.

Darcis hamnade omgående i underläge i det första setet men lyckades slingra sig ur det och vinna med 7-6 6-4 på ett relativt komfortabelt sätt.

– Jag började inte så bra. Men efter det spelade jag en bra match. Taktiskt sett var jag väldigt rätt ut och följde min taktik. Jag är väldigt glad över hur jag spelade idag och bra för mig att vara klar för den andra omgången och möta Richard (Gasquet).

Så hur var din taktik?

– Jag försökte utnyttja min slice för att inte ge honom kraft i sina slag. Jag slog lite lösare. När jag hade chansen försökte jag komma in i banan. Jag utnyttjade min slice för han kan inte göra så mkt när jag slicear.

Även Mannarino är en lurig spelare?

– Ja, han är en väldigt lurig spelare. Han har spelat så bra i år. Jag menar killen är rankad runt 40 i världen och har vunnit så många matcher. För mig är det här en bra vinst. Jag har inte vunnit så många matcher sedan Wimbledon, men det här var en bra vinst.

Härnäst väntar seedade Richard Gasquet.

– En tuff lottning, men det är slutet av året och alla är lite trötta. Han hade en bye i första matchen och jag har spelat en match nu och känner självförtroende. Man kan bara försöka göra sitt bästa och se hur det går.

Darcis blev skadad efter Wimbledonsegern mot Rafael Nadal 2013 och har fått slita för att ta sig tillbaka där han är idag.

– Efter Nadal-vinsten i Wimbledon blev jag skadad och jag har verkligen kämpat hårt för att komma tillbaka och nu njuter jag faktiskt av tennisen mer.

- Annons -

Fler artiklar

Vecka 29 | Så blev lottningen till Swedish Open

Mikael Ymer har en bra chans att gå vidare i Swedish Open, medan Elias Ymer lär få det svårare.

Junior fick wild card till kvalet i Båstad

John Hallquist Lithen får chansen.

117-rankade Doi vann första WTA125-tävlingen i Båstad

Är WTA125 rätt nivå för Båstad?

Svensk tennis behöver WTA-tävling i Båstad

Första dagens spel är över i Båstad. Hur en WTA125-tävling sedan ska summeras är en senare fråga, men nog är det viktigt för våra...