“Det är till och med mer högljutt än i New York”

Marcos Baghdatis (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Marcos Baghdatis (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Kompisarna Marcos Baghdatis och Gilles Muller möttes i fredagens sista match i Stockholm Open. En inte alltid angenäm uppgift med tanke på ljudet i hallen kvällstid.

– Det är till och mer högljutt än i New York, sa Marcos Baghdatis i den mixade zonen direkt efter matchen.

Marcos Baghdatis och Gilles Muller möttes i fredagens sista match. Den ledde till tre set och i skiljesetet så var det minst sagt högljudd stämning. Ljud som främst kom från sponsorernas boxar på balkongen på den ena kortsidan och även från ett par personer som fått i sig för mycket alkohol på läktaren. Detta blev på sätt och vis avgörande för matchen. Den normalt sett så lugne och sympatiske Gilles Muller tappade till slut fokus och smulade sitt rack rejält när han blev breakad i slutet av skiljesetet. När vinnaren Marcos Baghdatis fick frågan om väsendet från Jonas Arnesen i mixed zon så var cyprioten politisk korrekt inledningsvis:

– Det var toppen, alltid när jag spelar här är det toppenstämning, sa Baghdatis men när han sedan förstod frågan bättre sa han:

– Du menar ljudet, det är alltid så när man spelar här. Men jag var inte överraskad. Kanske var Gilles lite mer överraskad än vad jag var. Varenda år när jag kommer hit är det väldigt högljutt. Det är till och med mer högljutt än i New York. Det är väldigt högljutt. Det är så det är. Vi måste acceptera det, vi kan inte kontrollera det. Om turneringen vill göra det annorlunda så är det upp till dem. Vi måste acceptera det och gå igenom det och det var jag gjorde.

I det tredje setet gick tyvärr ljudnivån överstyr och den mer rutinerade Stockholm Open-spelaren Marcos Baghdatis hanterade detta bättre än luxemburgaren Gilles Muller.

Om att möta den nära vännen Gilles Muller sa Baghdatis:

– Jag känner honom väldigt väl och vi delade rum redan som juniorer. Han är en bra person och det är tufft att spela mot en vän. Jag är glad att jag vann och jag är glad att jag får möta en topp 10-spelare.

Baghdatis möter nu Tomas Berdych medan Richard Gasquet ställs mot Jack Sock.

 

 

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Klara Milicevic och Leo Borg vann 16-årsklasserna i JSM

Förstaseedade vann 16-årsfinalerna.

Vecka 17 | Peterson och Larsson i Istanbul – viktiga poäng på spel

Cornelia Lister är tredje svenska i Istanbul. Mikael Ymer spelar challenger i Italien.

Lindell tillbaka på ATP-rankingen

Finalplats i M25 Santa Margherita Di Pula, Italien, fixade ATP-poängen.

Lister och Samuelsson vann sista vintertouren

Vinterns dominanter satte punkt för inomhussäsongen.

Tre av fyra lag klara till Svaneholm Open

Spelas 26-29 juni och ingår i ATP Champions Tour.