”Det finns en del nya saker i mitt spel”

0

Tomas Berdych drömde om ett tungt gammalt spelarnamn till sin stab. Det blev Dani Vallverdu. Säsongsinledningen har varit stabil och tjecken drömmer fortfarande om en Grand Slam-titel.

 – Jag känner mig riktigt bra. Jag skulle må ännu bättre om jag kunde vinna en Grand Slam-titel.

Tomas Berdych (Foto: Marianne Bevis - https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ - CC BY-SA 2.0)
Tomas Berdych (Foto: Marianne Bevis – https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ – CC BY-SA 2.0)

Han pratade mycket om ett tungt namn till staben under hela fjolårshösten. Ivan Lendl tackade nej och det blev Dani Vallverdu. Året har inletts med två finaler och en semifinal i Australian Open och Berdych är nöjd med det nya samarbetet.

– Det finns en del nya saker som jag försöker förmedla i mitt spel. Det är ett gott tecken och ger mig sjlvförtroende att göra bra saker i framtiden, säger Tomas Berdych till Tennis World Italia.

Något missnöje att han inte fick en gammal världsspelare till staben tycks inte finnas.

– Jag var i behov av en förändring om jag ville bli bättre. Det har varit trevligt att tillbringa fyra-fem år på topp-10 men åren går och detta kan vara min sista chans att ändra något och nå riktigt bra resultat. Därför gjorde jag detta beslut. Jag tycker Dani är rätt person med sin erfarenhet.

Berdych är mycket mån om en specifik punkt.

 – Allt börjar från den fysiska delen. Jag är lång, tung och om du vill konkurrera med killar som Murray, Djokovic, Nadal och Federer måste du ha en extrem bra fysik. Du kan inte spela på en bra nivå i ett eller två set i Grand Slam. Du måste vara redo för fem set.

 

Föregående artikelMridha vassast i svenskmötet
Nästa artikelTrots förlusten – Johanna Larsson nära topp 50

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här