Djokovic: “Har aldrig upplevt sådant stöd som nu”

Det blev bara riktig match i två set mellan Novak Djokovic och Andy Murray i finalen i Australian Open. Djokovic tog sin sjätte titel i Melbourne efter 6-1, 7-5, 7-6.

Murray kunde blivit nollad i första set som gick rasande fort, men i de två sista gemen blev det kamp. Andra och tredje set höll sig till den väntade matchbilden, med långa bollväxlingar. Men som vanligt var Djokovic snäppet bättre och nu hade serben också ordentligt stöd från läktarna.

– Jag har haft förmånen att vinna här sex gånger, men jag har aldrig upplevt ett sådant stöd och så mycket kärlek, sade Djokovic i segerintervjun.

Djokovic kan mycket väl vinna en äkta Grand Slam i år. Han har nu vunnit de fyra av de fem senaste GS-finalerna och står på totalt elva titlar. Det är lika många som Björn Borg och Rod Laver.

En titel återstår och det är att vinna Franska Öppna. Finaler 2012, 2014 och 2015 har det blivit, men Novak har aldrig fått lyfta bucklan i Paris hittills.

 

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 38 | Hur följs en svensk succévecka upp?

Hur blir Rebecca Petersons reaktion efter första WTA-titeln? Kan Markus Eriksson ta med sig positiv energi från Davis Cup till challengern i Biella?

Historisk seger för Rebecca Peterson

Vann karriärens första WTA-titeln i Nanchang i Kina.

Fanny Östlund vann W15 Kairo

Tredje ITF-titlen i karriären.

Davis Cup: Sverige-Israel 3-1

Avgörs i Kungliga tennishallen fredag och lördag.

Vecka 37 | Rebecca Peterson seedad i WTA Nanchang

Förutom Davis Cup riktas vårt fokus mot Asien denna vecka.