Djokovic, Nadal och Murray till tredje rundan

0
Novak Djokovic (Foto: Tatiana - https://www.flickr.com/photos/kulitat/15470664716/ - CC BY-SA 2.0)
Novak Djokovic (Foto: Tatiana – https://www.flickr.com/photos/kulitat/15470664716/ – CC BY-SA 2.0)

Trion Novak Djokovic, Andy Murray och Rafael Nadal är alla vidare till den tredje omgången i Franska Öppna. Dagens kalldusch fick Caroline Wozniacki, som blev utslagen.

Vi gör som igår, vi går igenom dagens höjdpunkter och i herrturnering med hjälp av kollega Sebastian Gustafsson.

Murray slog Sousa med 3-1 i set. Djokovic, inför ögonen på Zlatan på läktaren, släppte bara nio gem ifrån sig mot Muller. Nadal hade inga problem med Almagro och vann i tre raka set.

– Samtliga ur denna trio gör vad man kan förvänta sig. Djokovic vet att han bör vinna så snabbt som möjligt med tanke på vad som komma skall i kvarten. Det snackas om möjlig sträckning på Novak. Sanningshalten i det låter vi vara osagt då vi inte vet mer än någon annan.

Det var två helspanska möten. Ferrer tog en promenadseger mot Gimeno-Traver – tre set på 92 minuter. Nadal behövde 2:22 på sig mot Almagro.

– Nadal slår Almagro i tre raka och enkla set. Inget konstigt. Det här är Nadals borg och hans resultat tidigare i år är oväsentliga. Att slå Nadal på grus i fem set är en annan sak. Sedan lever förstås den gamla devisen kvar: ”När en spanjor möter en annan spanjor så viker alltid den på papperet svagare ned sig lite väl lite” Stämmer bra in på Almagro.

Den ende som tappade set av det stora namnen var Andy Murray, som slog Sousa med 3-1 i set.

– Att Andy Murray tappar set är inget man ska dra några växlar på. Andy Murray tappar ofta set så det är inget nytt.

En annan spelare som har svensk tränare numera är Borna Coric. Och han vann mot Tommy Robredo efter fem set och 6-4 i skiljeset.

– Att Borna Coric mot Tommy Robredo skulle bli en långkörare var ingen vågad gissning. Gammal mot ung. Att kunna vinna en femsetare på grus mot en rutinerad femsetsspelare som Robredo vittnar om kvalitet.

Att Coric är en talang av stora mått går inte komma ifrån. Att han får hjälp av Thomas Johansson gör att mina förväntningar inte blir lägre. Thomas var en oerhört klok spelare på banan och att lyssna på honom när han pratar tennis är en lärdom. I min mening kunde inte Coric hitta en bättre coach.

Det är i damturneringen som skrällarna kommer. 

Idag åkte 5-rankade Caroline Wozniacki ut efter 4-6, 6-7 mot Julia Görges. Ingen jätteskräll egentligen, för tyskan är farlig och obehaglig att möta med sitt chansartade spel och när hon får styra med sin hårda forehand. Speciellt på grus, där underlaget är en fördel för Görges till skillnad mot Wozniacki. Men visst är det en stor missräkning för danskan och man kan ju fråga sig vad Arantxa Sanchez Vicarios avhopp haft för betydelse.

Det kunde blivit fler skrällar. Serena Williams körde på ettans växel länge och väl mot Anna-Lena Friedsam. Serena tappade första set, men lyckades vända till seger och vi får nu ett tidigt ”stormöte” mellan Serena och Victoria Azarenka.

Precis som Serena tappade också Petra Kvitova (mot Soler-Espinosa) och Andrea Petkovic (mot Dominguez-Lino) första set, men kunde vända till seger. Inte direkt jätteimponerande precis.

 

Föregående artikelStyrkebesked av Peterson och Cabaj Awad
Nästa artikelFörbannelsen fortsätter för Eriksson

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här