Djokovic vill prata ut med Murray

Under finalen i Australian Open irriterade sig Andy Murray på Novak Djokovic när denne hade ”problem” under matchen. Nu vill serben reda ut det hela.

 – Om det finns en chans, om han vill prata så pratar jag gärna med honom. Inga problem, säger Djokovic.

Andy Murray tappade greppet i Australian Open-finalen då Djokovic såg ”halvdöd”. Murray kunde höras skrika något i stil med ”Vi vet hur det är. Han gör alltid så där”. I efterhand sa skotten att han borde hanterat situationen bättre. Nu öppnar Djokovic för ett samtal som ska reda ut situationen.

– Jag har inget att dölja. Jag är inte kille som försöker göra något bakom den andres rygg eller säger dåliga saker om någon. Framförallt inte honom. Någon jag känt så länge, säger Djokovic till tennis.com

– Vi har en bra och rättvis relation. Kanske Andy kände besvikelse, jag vet inte.

Serben säger vidare att han och Murray inte spenderat mycket tid tillsammans på senare år men att det kan ändras.

– Inte på ett dåligt sätt men bara för att vi är rivaler och har varit så de senaste åren. Han har sitt team och jag har mitt så vi kanske inte umgås som vi vill på och utanför banan. Men nu när han är gift och jag har ett barn kanske vi spenderar mer tid. Vi har en ursäkt till att göra det.

Djokovic säger vidare att han ser sina toppkonkurrenter som sina vänner.

– Jag ser Andy, Rafa och Roger som mina vänner. Helt ärligt. Jag ser dem så mycket mer än mina föräldrar och ibland mer än min fru. Man får en speciell relation efter alla år tillsammans på touren. Vi är rivaler och man kan såklart inte sitta och äta middagar för nästa dag möts man för att kämpa om de största titlarna. Så den riktigt nära relationen är inte möjlig ännu. Men vi är alla människor och i slutet av dagen går den humana sidan före idrotten.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.