Dystra sviten blir allt längre för Mikael Ymer

2

Efter Davis Cup i början på april är Mikael Ymer utan seger i de fem senaste challengerkvalen. Inte heller i Vicenza kunde trenden brytas, trots en bra start.

Ostrava, Aix-En-Provence, Bordeaux, Mestre. Och på lördagen Vicenza. Det är de grusturneringar som Ymer ställt upp i under våren och de har alla slutat med förlust i första kvalomgången.

Idag vann 344-rankade Ganluca Mager över Ymer med 1-6, 6-4, 6-1.

Föregående artikelEfter kvalsuccén – fyra svenskar får spela Franska Öppna 2018
Nästa artikelSegerjubel i Nürnberg – Johanna Larsson vann finalen

2 KOMMENTARER

  1. Borde börja spela ITF:er nu än att hålla på spela kval hela tiden. Att gå långt i en ITF känns som bästa sättet att bygga upp ett självförtroende igen och att få spela fler matcher vecka för vecka. Att kvala in i Challengers ger så lite poäng också och sedan behöver han vinna två matcher för att ens göra en liten klättring på rankingen.
    Nej hoppas han tänker om. Handlar nog om stolthet över att han inte vill kliva ner på den nivån när han vet han kan slå spelare som Struff och Verdasco. Han ser säkert sig som för bra för den nivån. Men tror han måste gå den vägen likt de flesta spelare gjort. Hade han inte fått sina skador tidigare år hade han nog kommit fram mer i såna turneringar. Kanske tidsfaktorn spelar in att han kännet att han borde växt ifrån den nivån.
    De flesta spelare har ju byggt upp sina karriärer med att utvecklas via ITF. För att ta Elias som ett nära exempel.

    • Högmod känns det som… Ser väl också sina jämngamla spelare som han har varit bättre än dom förr fortsätta klättra uppåt i rankingen… Kan dom så kan jag tänk…

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här