Elias Ymer lyfter efter semifinalvecka i Aix-en-Provence

3

Elias Ymer var för första gången i år i en semifinal i en challenger, men fick ge sig efter en tresetare mot Bernard Tomic. Det blev 6-2, 6-7, 4-6.

Elias Ymer hade hade 3-1 i andra set mot den idag 243-rankade Tomic. Den tidigare 17-rankade australiensaren kom till Frankrike utan en enda seger på fyra månader. Nu är han klar för sin första grusfinal och det blir ett derby mot John Millman.

Ymer begrade i tur och ordning Bemjamin Bonzi [205], Cameron Norrie [102] och Nino Serdarusic [210] på sin väg till semifinalen.

Svensken tar ett dussin placering på kommande ranking och lär hamna någonstans kring plats 125. Inför den här veckan hade Ymer som bäst en kvartsfinal i år.

SF [138] Elias Ymer v Bernard Tomic [243] 6-2,6-7,4-6
QF [210] Nino Serdarusic v Elias Ymer [138] 5-7,3-6
2R [138] Elias Ymer v Cameron Norrie [102] 2-6,6-3,7-5
1R [205] Benjamin Bonzi v Elias Ymer [138] 4-6,2-6

Föregående artikelBjörklund och Helgesson till kvartsfinal i $15,000 Karlskrona
Nästa artikelHård konkurrens om att få sända de stora tävlingarna

3 KOMMENTARER

  1. Jag tror han behöver en extra dos mental träning. Han har stått och stampat på samma nivå en längre tid nu. Han verkar bli nervös när det gäller något. Tomic borde han vunnit mot, särskilt nu när han hade ett servegenombrott tillgodo i andra. Robin Söderling är ju en gudabenådad tennisspelare, men på det mentala planet är det tveksamt om han har något att tillföra.

    • Hej Joachim, utveckla gärna varför en spelare som har varit rankad nummer 4 i världen inte skulle kunna tillföra något på det mentala planet till Ymer. Det går inte att vara så högt upp på rankingen om du inte har det mentala med dig, vilket Söderling hade. Eller menar du att han behöver samarbete med en idrottspsykolog bredvid Söderling? Håller med om att det mentala är viktigt dock.

  2. Det är möjligt att att kan tillföra något, men jag skrev att jag var tveksam till det. Under sin karriär sviktade han när det gällde som mest. Han var uppe i två finaler i Paris, men lyckades varken vinna mot Federer eller Nadal. Däremot lyckades han ju besegra båda i Paris, när det inte var final. Han var alltså en fantastiskt bra spelare som inte riktigt nådde sin fulla potential. Någonting fattades honom, och jag tror att det var på det mentala planet. Robin Söderling blev inte världsfyra tack vare sin mentala styrka. Han blev världsfyra trots sin mentala svaghet. Det är möjligt att nå framgångar fastän man är mentalt svag. En spelare, som var erkänt mentalt svag, men som precis som Söderling var rankad 4 som bäst, var ”svenskdödaren” Miloslav Mecir.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här