Kvalet till Franska Öppna har hittills gått galant för både Elias Ymer och Rebecca Peterson. Nu är båda en match från att ta en plats i huvudturneringen. Så här ser förutsättningarna ut inför kvalfinalerna.

Rebecca Peterson [96] – Ysaline Bonaventure [132]

Klara vinster för Rebecca Peterson. Det är  mycket som spelar in och nervositet kan ställa till det, men Rebecca blir klar favorit i kvalfinalen mot Bonaventure. Misaki Doi såg nästan plågad ut på banan i första omgången. Det var klasskillnad. Di Lorenzo kämpade och slet och det var rätt många jämna gem i omgång 2. Di Lorenzo var bra på att kontra och utnyttja Petersons fart, men när Rebecca mixade upp sitt spel med en del höga och lösare bollar hade Di Lorenzo inget svar.

Di Lorenzo är vänsterhänt, precis som Bonaventure. Det känns som en fördel att ha mött en vänsterhänt spelare nyligen. Belgiskan har aldrig varit bättre rankad än 130 och 23-åringen har aldrig spelat en Grand Slam. En gång har hon varit framme i kvalfinal och det var i US Open 2015.

Det är 1-1 i inbördes möten. 2013 vann Peterson på grus i Båstad och 2017 vann Bonaventure på hardcourt i Florence, USA.

Peterson har bara gjort en Grand Slam, förra året i US Open. I år blev det förlust i första kvalomgången till Australian Open mot Fangzhou Liu. 2016 var Peterson i kvalfinal i både Wimbledon och US Open. Det här blir första kvalfinalen i Franska Öppna.

Intressant är också att Peterson och Bonaventure har en WTA-titel tillsammans i dubbel, i Rio 2015. Då vann de också $25,000 Curitiba.

Elias Ymer [122] – Prajnesh Gunneswaran [183]

Elias Ymer blir så klart stor favorit i sin kvalfinal. Ymer har ställts på prov i båda omgångarna, inte minst mentalt. Det såg fruktansvärt nervöst ut i första set mot Nedovyesov, men Ymer löste det. Och det var nog heller inte alla som trodde på Ymer efter att han förlorat andra set i tiebreak mot Bagnis, men återigen var Ymer starkast på slutet.

Ymers lottning har varit förmånlig, men det är något han också spelat sig till genom att vara seedad i kvalet. Inga tillfälligheter. Indiern Gunneswaran har varit underdog i båda sina matcher, men vinner man i raka set i båda sina matcher i ett GS-kval så har man kvaliteter. Nu lyckades han innan kvalet vinna en challenger på grus i Kina och nå kvartsfinal i en annan, men motståndet var heller inte det bästa. I Nanchang och kvartsfinalen där fick han tex stryk av Nedovyesov. 28-årige Gunneswaran är vänsterhänt och har till och från i karriären varit borta från tennisen då universitetsstudier gått före.

Ymers GS-facit är värt en påminnelse. I januari klarade han kvalet till Australian Open (förlust mot Mackenzie McDonald) och det var första gången han gjorde det sedan 2015 då han fick spela alla fyra Grand Slams. 2016 och 2017 åkte han ut i andra kvalomgången i Paris.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.