Elias Ymer tidigt utslagen i Saint Brieuc

ATP Challenger Saint Brieuc - €43,000 - hard, slamcourt (inomhus)

1

Elias Ymer var sjätteseedad i challengerturneringen i franska Saint Brieuc, men blev utslagen i andra omgången av Matthias Bachinger.

Den 30-årige tysken, idag rankad 174, vann efter 6-4, 3-6, 6-2.

Ymer fick en jobbig match redan i den första omgången mot Joris de Loore, men kunde då vinna en tresetare efter att ha plockat hem ett jämnt tiebreak i det andra setet. Den 327-rankade belgaren kvalade in till turneringen.

Det här blev den sista matchen innan Davis Cup för Elias Ymer. Tittar vi till årsrankingen ligger Sverigeettan så bra till som plats 81.

Sett till main draws är Ymer segerlös på ATP- respektive GS-nivå. I challengers har Ymer vunnit fyra matcher och förlorat tre. Tre av fyra gånger har det tagit stopp i omgång två och en gång har det blivit kvartsfinal, efter att ha fått wo i andra rundan.

Resultaten:
1R Joris De Loore (BEL) 36 76(5) 62
2R Matthias Bachinger (GER) 64 36 62

KÄLLALottning - main draw
Föregående artikelLindstedt spelar Davis Cup igen
Nästa artikelVecka 14 | Svenskt i WTA-turneringarna i Monterrey och Charleston

1 KOMMENTAR

  1. Tycker det verkar vara samma sak om och om igen sedan 2015. Gör någon bra vecka här och där för att sedan ha väldigt långa perioder utan bra resultat. De första två åren tänkte man att det är en inkörningsperiod och anpassning till att bli en stabil spelare, men verkar snarare som att det är de negativa mönstren som är det konsekventa.
    Känns som hans stora problem är att hålla jämnheten och att han är lättpåverkad mentalt under matcher. Kan tappa rytmen lätt och har svårt att hålla ett vinnande fokus. Tycker han inte verkar utveckla ett vinnande spel heller riktigt utan att det handlar om att vinna på att spela aggresivt och tempofyllt med en ganska jämn men ingen hög repertoar. Inga direkt styrkor, mer att han är jämn med en forehand som ska driva på det. För når han har sina veckor är det mycket att han krigar på bra och vinner sina matcher på det sättet (för tillf’llet bra mental balans och jävlar anamma) än att det är särpräglade slag eller taktiska manövrar som leder fram till framgångarna. Sätt till vapen oh taktiska färdigheter tror jag Mikael har en större potential. Sätt en massa matcher med Elias från 2015 och framåt och det är såhär det känns med honom.
    Sedan hoppas jag att jag har fel på några punkter och att han plötsligt slår igenom, det utesluter jag inte, man vet aldrig vad som händer med en människa osv så jag fortsätter hoppas!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här