Eriksson/Göransson – ett alternativ till Davis Cup

Hur bra kan Markus Eriksson och André Göransson bli? Efter två tävlingar tillsammans ser det minst sagt lovande ut. På fredagen var de mycket nära att nå en challengerfinal för andra veckan i rad.

Svenskarna mötte svårast tänkbara motstånd i Liberec i semifinalen, det belgiska paret Sander Gille/Joran Vliegen som var förstaseedade. Matchen gick till matchtiebreak där belgarna fick en pangstart, men där svenskarna åt sig ikapp till 8-8. Nu vann Gille/Vliegen efter 10-8.

Belgarna är strax utanför topp 100 på dubbelrankingen och vinner kopiöst mycket sedan flera år tillbaka. De har byggt upp sitt samarbete i många år, från futuretävlingar till challengertouren. De vann fyra challengers ifjol, i år är de uppe i två. De är helt enkelt snubblande nära att ta sig in på ATP-touren på allvar.

Vliegen är 25, Gille är 27. Som singelspelare har de som bäst varit rankade 508 och 586.

Det här är alltså ett par som Eriksson/Göransson, efter knappt två tävlingar tillsammans matchar. Hur bra och lovande är inte det?

Det här är också kanske svenskarnas chans att etablera sig på challengernivå? Eriksson, rankad 284 i dubbel, Göransson 306. Och aktuella för Davis Cup? Att det är två spelare som allt som oftast har en skön och positiv attityd på banan gör också att svenska ungdomar och juniorer borde ta en titt på deras matcher.

Andreas Siljeström fick spela ATP-turneringen i Los Cabos i veckan och det blev kvartsfinal tillsammans med Hans Hach Verdugo. Det var Siljeströms första segermatch i en ATP-turnering på ett år.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.