Eriksson/Göransson – ett alternativ till Davis Cup

Hur bra kan Markus Eriksson och André Göransson bli? Efter två tävlingar tillsammans ser det minst sagt lovande ut. På fredagen var de mycket nära att nå en challengerfinal för andra veckan i rad.

Svenskarna mötte svårast tänkbara motstånd i Liberec i semifinalen, det belgiska paret Sander Gille/Joran Vliegen som var förstaseedade. Matchen gick till matchtiebreak där belgarna fick en pangstart, men där svenskarna åt sig ikapp till 8-8. Nu vann Gille/Vliegen efter 10-8.

Belgarna är strax utanför topp 100 på dubbelrankingen och vinner kopiöst mycket sedan flera år tillbaka. De har byggt upp sitt samarbete i många år, från futuretävlingar till challengertouren. De vann fyra challengers ifjol, i år är de uppe i två. De är helt enkelt snubblande nära att ta sig in på ATP-touren på allvar.

Vliegen är 25, Gille är 27. Som singelspelare har de som bäst varit rankade 508 och 586.

Det här är alltså ett par som Eriksson/Göransson, efter knappt två tävlingar tillsammans matchar. Hur bra och lovande är inte det?

Det här är också kanske svenskarnas chans att etablera sig på challengernivå? Eriksson, rankad 284 i dubbel, Göransson 306. Och aktuella för Davis Cup? Att det är två spelare som allt som oftast har en skön och positiv attityd på banan gör också att svenska ungdomar och juniorer borde ta en titt på deras matcher.

Andreas Siljeström fick spela ATP-turneringen i Los Cabos i veckan och det blev kvartsfinal tillsammans med Hans Hach Verdugo. Det var Siljeströms första segermatch i en ATP-turnering på ett år.

- Annons -

2 KOMMENTARER

  1. Blir en liten klättring för dom båda till runt 210 och 220 i rankingen nu. Ser att Eriksson ska spela Portoroz-singelkvalet men inte Göransson trots 7 byes. Dom ska väl spela dubbel i Portoroz också antar jag. Göransson kanske inte hann dit o registrera sig för kvalet. Hoppas verkligen dom fortsätter att spela tillsammans.

  2. Vi får väl ändå tro och hoppas att Lindstedt vill göra en ”sista” insats för Sverige och lira play off- matcehen mot Schweiz?

    Han + någon är ändå den bästa dubbelkonstellationen!?

    Även om Ymers inte imponerat i sommar så är det ändå otroligt vad vi har framför oss i september. En riktig chans att nå Davis Cup World Group… Självfallet avgörs mycket av hur hemmalaget ser ut men ändå!

    En annan reflektion är att det verkar otroligt tyst om Davis Cups framtid. Omröstning om det nya formatet på ITF-möte i augusti?

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Linus Carlsson Halldin och Agnes Mitteregger vinnare i Jönköping

Vann singelfinalerna i J5 Jönköping.

Debut i Franska Öppna väntar för Mikael Ymer

Får möta 188-rankade kvalspelaren Blaz Rola.

Franska Öppna: Detta väntar Peterson och Larsson

Peterson möter Putintseva och Larsson ställs mot Rybarikova.

ITF-rankingen skrotas – men inte helt och hållet

Fler spelare får chansen till ATP- och WTA-ranking.

Rankingrapporten: Här är spelarna som går bra i skymundan

Mirjam Björklund och André Göransson positiva exempel.