Ett mail senare – Inglot dumpad av Mergea

0
Dom Inglot (Foto: si.robi – https://www.flickr.com/photos/sirobi/ – CC BY-SA 2.0)
Dom Inglot (Foto: si.robi – https://www.flickr.com/photos/sirobi/ – CC BY-SA 2.0)

En sjundeplats på dubbelrankingen var inte tillräcklig för Florin Mergea. För några veckor sedan skickade han ett mail till sin dubbelpartner Dominic Inglot och sade tack och adjö.

– Det kom som en chock för mig. Jag tyckte vi hade gjort det riktigt bra, säger Dom Inglot i en intervju i BBC Sport.

Är gräset grönare på andra sidan? Dubbellirarnas värld bjuder på en del överraskningar och BBC-intervjun beskriver en hård, oberäknelig tillvaro bakom kulisserna som många spelare får finna sig i. Man kan bli dumpad när som helst.

– Det här är en sport där alla ser till sin egen karriär. Tycker han att det här är rätt väg så kan jag inte hindra honom, säger Inglot.

Inglot och Mergea har nämligen spelat bra i år och har två finalplatser på ATP-touren och var i kvartsfinal i Australian Open i år. Men efter Miami var samarbetet slut, tyckte Mergea, som mailade Inglot och sade att han framöver kommer att bilda team med Rohan Bopanna.

– Det är lite ledsamt. Det är en besvikelse och jag är lite frustrerad över beslutet för jag tycker vi gjorde det bra i år. Jag hade siktet inställt på London i slutet på året och och jag tror verkligen vi hade kunnat nå dit. Men sånt är livet, säger Inglot.

En historia har många bottnar oftast och hur Mergea resonerar får vi inte veta här. Inglot är just nu skadad, men räknar med att vara tillbaka i maj. Då kommer han att spela ihop med Rajeev Ram.

Föregående artikelTennislektion 7: rätt uppkast – effektivare serve
Nästa artikelJohanna Larsson missar Madrid

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här