Federer: Han är definitivt den bäste spelare som aldrig spelat en Grand Slam-final

Det blev aldrig någon Grand Slam-vinst. Men för fem år sedan stod Nikolai Davydenko som vinnare av ATP-slutspelet. Under årets slutspelet hyllas ryssen rejält av Roger Federer

 – Nikolai är definitivt den bäste spelaren som aldrig spelat en Grand Slam-final, säger Federer.

By José Goulão (Tennis Estoril Open 2009) [CC-BY-SA-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons
By José Goulão (Tennis Estoril Open 2009) [CC-BY-SA-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons
När Nikolai Davydenko var som bäst var de åren Roger Federer kanske dominerade som mest. Vid ATP-slutspelet berättar schweizaren för tennis.com om sin respekt för ryssen som nu lagt racket på hyllan.

– Nikolai var mer den tysta typen men en otrolig spelare. Om du tittar på hans resultat, när han var han på rätt humör, då kunde kan göra saker som inte många kunde, säger Federer och fortsätter:

– Returerna, forehanden, backhanden. Han kunde bara dominera. Han var en av de snabbaste spelare och jag tyckte verkligen om utmaningarna mot honom.

Federer sträcker sig så långt så att han påstår att Davydenko är den bäste spelaren som aldrig spelat en Grand Slam-final.

– Han är definitivt den bästa spelaren som aldrig spelat en Grand Slam-final för han var däruppe under en så lång tid.

Daydenko säger själv att han inte ångrar eller är missnöjd med något i sin karriär.

– Ibland säger folk att jag kanske är besviken över att jag aldrig vann någon Grand Slam eller inte blev världsetta men jag är inte besviken. Allt var perfekt i mitt liv. Och tittar du på resultaten i mitt liv, vem stoppade mig i Grand Slam-turneringarna? Mestadels bara Federer.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.