Federer knäskadad – har genomgått en titthålsoperation

1
Roger Federer (Foto: Marianne Bevis - https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ - CC BY-SA 2.0)
Roger Federer (Foto: Marianne Bevis – https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ – CC BY-SA 2.0)

Roger Federer är skadad. På Facebook uppger han idag att han genomgått en atroskopi i knät och missar kommande turneringar i Rotterdam och Dubai.

Federer skadade sig dagen efter semifinalen i Melbourne. Efter en undersökning visade det sig handla om en meniskskada.

– Jag ber om ursäkt till mina vänner i Rotterdam och Dubai, för jag såg fram emot att spela dessa turneringar. Samtidigt som det här är ett olyckligt bakslag, är jag glad för att min läkare sade att ingreppet gick bra, säger Federer.

Federer spelar alltså inte de två turneringar han hade tänkt spela i februari, men verkar kunna vara tillbaka i mars och till Indian Wells.

Med tanke på hur Federers planerade spelschema ser ut under året lär racet mellan Federer och Djokovic om att först nå 100 miljoner dollar i inspelade prispengar få en ännu klarare favorit.

Federer vann Dubai förra året och tappar viktiga poäng.

Föregående artikel31-årige Rajeev Ram nådde milstolpe – vann en grusmatch
Nästa artikelSiljeström vidare i Montpellier

1 KOMMENTAR

  1. Fattar inte hur man i en nyhetsuppdatering som denna kan bry sig om ett race som inte finns. Tror ingen av spelarna bryr sig ett skit om att nå en viss summa före den andre. Viktigare är väl rankingen. Federer vann väl Dubai u fjol o tappar på det viset gentemot tvåan Murray vilket kan vara viktigt inför sewdningen rwsten av året.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här