Feliciano Lopez: Tennisen har ett svårt problem att hantera

Efter att rykten och sanningar florerar omvartannat i den spelskandal som håller på att nystas upp i Italien just nu så utrycker sig Feliciano Lopez sin oro över sportens problem.

– Det är ett svårt problem att handskas med, säger Feliciano.

 

 

Feliciano Lopez namn har inte förekommit i den utredning som åklagarmyndigheten i Cremona i Italien jobbar med just nu. I en intervju med La Marca uttrycker Feliciano dock sina tankar om problemet med fixade matcher i tennisen.

– Det är en skam att professionella tennisspelare hamnar i sådana här bettingskandaler, säger Feliciano Lopez och fortsätter:

– Det är ett svårt problem att hantera därför att det är ett väldigt enkelt sätt att tjäna pengar på detta sätt. Det är många kriminella som kontaktat spelare såhär, även om jag aldrig råkat ut för det. Men jag känner till spelare som rapporterat till ATP att de blev erbjudna pengar för att förlora sina matcher. Det är en skam för vår sport.

Lopez förklarar vidare att det största problemet är att bevisa att en spelare lagt sig på grund av att han spelat mot sig själv.

– Det är väldigt svårt att bevisa att någon förlorar med 2-6 2-6 för att matchen var riggad. Nuförtiden är oväntade resultat väldigt vanligt inom tennisen eftersom de lägre rankade spelarna kan slå de toppseedade. ATP försöker bekämpa det men det är fortfarande folk som drar nytta av det för att tjäna pengar.

Spanjoren är noga med att inte peka ut italienarna Daniele Bracciali och Potito Starace som var de första som pekades ut i spelskandalen.

– Jag är inte här för att skylla på Bracciali eller Starace. Jag vet inte detaljerna kring vad som hänt dem. Jag tror det måste till något mer effektivt sätt att få stopp på detta jämfört med hur det har varit tidigare. För det är helt klart så att för många spelare förlorar sina matcher på grund av ett syfte. Det är alldeles för lätt.

Italienaren Filippo Volandri är i allra högsta grad utpekad som en av spelarna som varit involverad i matchfixningen och han säger sig trots skypekonversationer och andra indicier mot honom vara lugn.

– Jag har läst att mitt namn är involverat. Jag antar att det är för att Arezzo (Staden Bracciali bor i ) ligger nära Florens där jag bor, men vad skulle det betyda? Varför pratas det alltid om oss italienare? Det är alltid lätt att skylla på oss, säger Volandri.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.