ATP Challenger Bordeaux

Finalförlust för Mikael Ymer i Bordeaux

32-rankade Lucas Pouille kontrollerade finalen mot Mikael Ymer från början till slut och vann med 6-3, 6-3 i challengern i Bordeaux.

Det blev lite för korta dueller, framförallt i fransmannens servegem där det mest var serven och forehanden som talade från Pouilles sida. Ymer hade inte någon breakmöjlighet under matchen. Pouille bröt Ymers serve en gång i första set och två gånger i andra.

Ymer kan ändå se tillbaka på en vecka som varit mycket bra. Finalen ger Ymer 65 poäng och han lyfter från plats 169 på rankingen till preliminärt 149.

Framförallt har Ymer fått en kontinuitet i sin tennis i år. En titel och två finaler på challengertouren visar en stabilitet som kommer att föra honom uppåt på rankingen framöver. Att också numera åtminstone komma in i kvalet till Grand Slam-turneringarna underlättar förstås det.

5 KOMMENTARER

 1. Bra position men nu hårdnar det. Att möta spelare rankade 75-150 och behöva slå flera av dem på rad för att komma åt poäng som räcker till ytterligare avancemang är tufft. Elias Ymer vet!

  Har någon av dem kvaliteter nog att ta steget in på topp 100 under året? Det är 16 (!) år sedan det hände att en ny svensk spelare rankades topp 100!

  • Svårtippat angående Ymers chanser att etablera som topp 100. Enligt mig har ingen av dem något riktigt vapen som sticker ut utan får försöka ta sig dit genom att vara hårt arbetande och ännu lite jämnare i sitt spel.

   Var det 16 år sedan Söderling slog sig in på topp 100?

 2. Mikael Ymer kommer komma in på topp 100, det är jag övertygad om.

  Vad många kanske inte tänker på är Mikaels ålder. Han ligger 9:a på ATP:s nextgenslutspel. Han har mycket talang.

 3. Om David Ferrer kunde vinna 27 titlar – utan att ha ett större (?) vapen och vara i världstoppen under många, många år…så borde väl en spelartyp som Mikael Ymer också kunna göra det. Om förmågan att vara i toppen styrs helt av funktionella delar såsom spelstil, det vill säga. Eller?

 4. Om jag säger att det är svårtippat så betyder det inte att jag säger att han inte kan, bara att jag är tveksam. Vidare är det ju kul att skapa lite debatt för att se vad folk tror.
  Vad som är vapen kan ju diskuteras men Ferrer har ju fysik (snabbhet och uthållighet) och fighterinstinkt som få andra.

  Han är ung som sagt så det bli kul att följa.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.