Flavia om Fabio: Han är supergullig och hänsynsfull

0

Det finns en bild av Fabio Fognini på banan som ofta sätter honom i dålig och galen dager. Nu beskriver flickvännen Flavia Pennetta en annan sida.

– Han är supergullig och hänsynsfull, säger hon.

 

När Fabio Fognini kommer på tal är det nu tyvärr oftast i mindre smickrande sammanhang än just spelet på banan. Han har kallat motståndare j-vla zigenare och senast i Kina pekade han finger åt publiken. I en intervju med La Gazzetta dello Sport uttalar sig nu hans flickvän Flavia Pennetta i mer positiva ordalag om Fabio.

– Han har stor talang, det handlar bara om att hantera det bättre. Jag försöker ge råd, men inte som tennisspelare utan som flickvän och vän. Det är viktigt att hålla isär de sakerna, säger hon och fortsätter:

– Ibland kommer instinktiva reaktioner och det vet jag mycket väl varför. Också jag närmade mig topp 10 för några år sedan och jag hade inte lärt mig hantera vissa situationer. Senare förstod jag. Jag förklarar för Fabio. Håll dig lugn det är bara spel.

Att han hamnat i blåsväder både en och tre gånger är något som berör Flavia illa.

– Jag är ledsen för hans skull för han är noggrann, hänsynsfull och supergullig.

I vinter är kärleksparet Italiens team i Hopman Cup och på frågan om det snart blir giftermål svarar Pennetta med ett leende.

– Just nu: nej.

Även italienska tennisförbundets ordförande har nu uttalat sig om Fabio Fogninis beteende på banan där han bland annat pekat finger åt publik och kallat motståndare j-vla zigenare och han summerar det i två ord.

– Sund galenskap, säger Angelo Binaghi och utvecklar:

– Det är inte av elakhet, ond tro eller av lust att förstöra. Det är en form av sund galenskap som kan komma i slutet av säsongen när han spelar mindre bra. Det inträffade inte under första delen av säsongen.

– Det här är inte fotboll och det finns inte en tanke på att han kommer inte bli av med sin Davis Cup-tröja.

 

Föregående artikelBra start i Perth för Team Sweden
Nästa artikelFidde: ”Stockholm Open-seger hade inte påverkat laguttagningen”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här