Flera frågetecken inför WTA-slutspelet

By Doha Stadium Plus Qatar from Doha, Qatar (Serena Williams) [CC-BY-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons
By Doha Stadium Plus Qatar from Doha, Qatar (Serena Williams) [CC-BY-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons
Skadade spelare eller ur form. Det är många frågetecken inför WTA-slutspelet i Singapore, som startar på måndag.

Lottningen till WTA-slutspelet gjordes idag där det åtta bästa spelarna finns med. Slutspelet spelas i Round Robin-format där de två bästa i varje grupp går vidare.

Röda gruppen

Serena Williams
Simona Halep
Eugenie Bouchard
Ana Ivanovic

Serena Williams är favorit i turneringen, men det finns flera frågetecken. Hon var först sjuk, igen, i Wuhan och lämnade sedan återbud när hon tog sig till kvarstsfinal i Beijing. Då var det knät som inte höll för spel. Nu har hon tillbringat tid i Europa för att hinna bli återställd i tid. Williams har 11-2 mot topp 10 i år. Hon har förlorat mot Petra Kvitova och Ana Ivanovic.

– Jag är redo. Jag hade önskat att det vore match imorgon, sade Williams i samband med lottningen.

Simona Halep åkte hem från China Open efter att ha lämnat återbud i kvartsfinalen pga en höftskada. Hennes form har heller inte varit bra sedan hon vann på gruset i Bukarest i juli. Hon har 5-7 mot topp 10 i år.

Eugenie Bouchard har kämpat med skador sedan finalen i Wimbledon i stort sett. Det funkade genom US Open, men i Linz fick hon avbryta turneringen i förtid. Hon har också 5-7 mot topp 10 i år.

Ana Ivanovic kunde inte genomföra varken China Open elller Linz och har också varit skadad. Hon har 9-8 mot topp 10 i år.

Vita gruppen

Maria Sharapova
Petra Kvitova
Agnieszka Radwanska
Caroline Wozniacki

I den vita gruppen finns flera formstarka spelare. Franska Öppna-vinnaren Maria Sharapova kommer med en färsk seger i China Open. Hon har 11-6 mot topp 10, men förlorade mot Wozniacki i US Open.

– Varje match blir en utmaning. Jag möter spelare som jag både slagit och förlorat mot i år, säger Sharapova.

Petra Kvitova har 4-3 mot topp 10 i år. Hon har förlorat två gånger i år mot Sharapova, senast i finalen i China Open. Veckan innan det vann Wimbledonmästarinnan turneringen i Wuhan, så formen är bra.

Caroline Wozniacki, finalist i US Open, har varit i mycket bra form från sommaren och framåt. Hon blir den främsta utmanaren till Kvitova och Sharapova. Men danskan har ett dåligt facit mot topp 10 och så har det alltid varit. I år har hon 3-8 mot topp 10. Viktigt i sammanhanget är att hon slagit de som finns i gruppen, både Sharapova och Radwanska.

Agnieszka Radwanska vann Montreal i augusti, men annars har säsongen inte varit mycket att hurra för från våren och framåt. Hon har 3-4 mot topp 10 och har inte slagit någon av spelarna i gruppen i år.

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.