Förloraren Paire: ”Han är ingen bra spelare”

Vad hände och vad händer i Melbourne? SweTennis sammanfattar med några av dagens snackisar i Australian Open. 

Seedade på övre halvan som blev utslagna

Benoit Paire (17)
Ivo Karlovic (22)

Caroline Wozniacki (16)
Sara Errani (17)
Andrea Petkovic (22)
Sloane Stephens (24)
Samantha Stosur (25)
Anastasia Pavlyuchenkova (26)
Anna Karolina Schmiedlova (27)

”Wozniacki i gigantisk fiasko”

Ja, så lyder rubriken i Ekstrabladet. Caroline Wozniacki var den bäst seedade på övre halvan som försvann direkt. 76-rankade Yulia Putintseva vann efter tre set där Wozniacki hade 6-1 och 4-2 i andra set.

– Det var inget snyggt första set, men jag gjorde vad jag skulle. Sedan skulle jag stängt matchen i andra set, ingen tvekan om det. Det är självklart frustrerande att sitta här nu och det är en riktigt dålig start på säsongen, sade Wozniacki på presskonferensen.

I dansk media ifrågasätts Wozniacki nu från alla håll och kanter. 2015 åkte hon ut i andra omgången i Melbourne. Det blev samma visa i Franska Öppna. Fjärde omgången blev det i Wimbledon, men i US Open kom nästa fiasko där det tog stopp i andra omgången igen.

Den tidigare världsettan är trots allt bara 25 år, men dagens ranking (18) lär bli svår att hålla och då kommer lottningarna i det stora turneringarna att bli allt tuffare.

Förloraren Paire: ”Han är ingen bra spelare”

17-seedade Benoit Paire visade ännu en gång att lägstanivån inte har någon botten. Inte heller hans analyser. Efter tre tiebreakset var han utslagen av 19-åringen och wild cardet Noah Rubin. En rätt dålig spelare, enligt Paire.

Kei Nishikori och Serena Williams höll

Efter knäproblemen var det frågetecken för Serena Williams. Själv sade hon innan match att hon inte bara var 100%, utan till och med 130% i form. Nåväl, det blev seger med 6-4, 7-5 mot Camila Giorgi.

Kei Nishikori hade en på pappret inte allt för enkel uppgift mot Kohlschreiber. Nu blev det 6-4, 6-3, 6-3 för japanen. Ett bra besked.

Ärmlöst?

Ja, hur lyder omdömet efter detta?

Dags för Johanna Larsson

Johanna Larsson spelar i natt på Court 19 som tredje match. Efter Gulbis-Chardy och Mitu-Görges är det dags för Johanna att möta Irina-Camelia Begu.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.